2019-07-20 02:00:00
Nehoda Trnava strom
Nehoda Trnava, Ilustračné foto
Zdroj: KR PZ Trnava

Počet dopravných nehôd v Trnavskom kraji sa zvýšil

20. júla – V prvom polroku tohto roka sa stalo v Trnavskom samosprávnom kraji 730 dopravných nehôd.

      To sú približne dve nehody denne. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

      V uvedenom čísle nie sú zahrnuté škodové udalosti, ktoré boli riešené ako poistné. „Najviac nehôd (201) bolo v okrese Trnava, pričom vo všetkých okresoch okrem Dunajskej Stredy, došlo k ich nárastu. V celom kraji zomrelo na cestách 17 ľudí, čo je o dvoch viac ako v rovnakom období vlani. V okresoch Trnava, Dunajská Streda a Galanta, ktoré sú najfrekventovanejšími, zomrelo 14 osôb. V Hlohovci polícia smrteľnú nehodu nezaznamenala,“ uviedla Kredatusová.

      Ľahké zranenia utrpelo 358 ľudí, čo je o 50 viac ako v rovnakom období v minulom roku. „Pozitívne hodnotíme pokles v počte ťažko zranených osôb o deväť. Celkom 36 ľudí utrpelo vážne zranenia, pričom ale hranica medzi ťažkým zranením a usmrtením môže byť niekedy veľmi krehká. Veľký pokles v tomto ukazovateli sme zaznamenali v okrese Dunajská Streda,“ doplnila krajská policajná hovorkyňa.

      V 89 prípadoch, teda približne pri každej ôsmej nehode, asistoval alkohol, čo je o desať viac ako vlani. Najčastejšie vodiči spôsobili nehodu pod vplyvom alkoholu v okresoch Trnava, Dunajská Streda a Galanta. Nárast, a to o piatich vodičov pod vplyvom alkoholu, zaznamenali v okrese Skalica.

      Špecifickou kategóriou sú chodci, najzraniteľnejší účastníci cestnej premávky. Približne každý týždeň sa stala jedna nehoda s chodcom, takmer polovica z nich sa odohrala na priechodoch. Štyri nehody s chodcami sa zaobišli bez zranení.


AUTOR: © Zoznam/jv

Komentáre k článku


Stream naživo