2017-10-28 02:00:00
R1 zrazená chodkyňa
R1 zrazená chodkyňa
Zdroj: SITA

Na R1 pri Nitre zrazilo auto chodkyňu, otvorili novú križovatku

28. októbra – Stmieva sa zavčasu – neriskujte! Tma oproti letu nastupuje zavčasu, chodci majú mať reflexné prvky.

Na rýchlostnej ceste R1 pri Nitre zrazil vodič Fabie 44-ročnú chodkyňu. Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, auto išlo v ľavom jazdnom pruhu. Žena bola oblečená celá v čiernom a nemala žiadne reflexné prvky.

Tridsaťštyriročnému vodičovi alkohol nezistili. Chodkyňa utrpela rôzne zranenia, polícia však zatiaľ nemá lekársku správu. Polícia upozorňuje, že rýchlostná cesta je len pre autá, chodci a cyklisti na ňu majú vstup zakázaný a chodiť, či jazdiť po nej nemôžu.

Zákon prikazuje chodcom mať zníženej viditeľnosti viditeľné reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev. Hlavne teraz, keď mnoho ľudí chodí upravovať hroby, nezabúdajte na to. Počas horšej viditeľnosti by ste mohli ísť na cintorín posledný raz...

Zdroj: SITA

Na R1 otvorili novú diaľničnú križovatku, odľahčí okraj Nitry

Vodičom v okolí Nitry už slúži nová diaľničná križovatka. Nachádza sa na rozhraní katastrálnych území obcí Lehota, Lužianky, Mlynárce a Kynek. Jej prínosom by malo byť výrazné odľahčenie okrajových mestských častí Nitry Kynek a Mlynárce, cez ktoré doteraz prechádzalo množstvo tranzitnej dopravy.

Mesto Nitra o toto dopravné riešenie usilovalo niekoľko rokov. Križovatku staval rezort dopravy od júna tohto roka. Mimoúrovňový diaľničný uzol napojí obec Lehota na rýchlostnú cestu R1. „Predpokladá sa, že v lokalitách Kynek - ulica Trnavská a Hlohovecká sa zvýši bezpečnosť a zároveň sa vyrovná aj kapacita križovatiek,“ uviedla hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR Karolína Ducká.

 

jv
ZDROJ: SITA, minv.sk

Komentáre k článku


Stream naživo