2017-10-15 02:50:00
Strečno
Strečno
Zdroj: SITA

Od zajtra pod Strečnom bez obmedzení, Érsek (ne)má dosť peňazí

15. októbra – Na ceste I/18 popod hrad Strečno zrušia zúžené pruhy a zníženú rýchlosť.

      Cesta I/18 popod hrad Strečno, ktorá spája Žilinu s Martinom, bude od pondelka 16. októbra prejazdná bez obmedzení. Informoval o tom prednosta Okresného úradu (OÚ) v Žiline Michal Lavrík.

 

      Doplnil, že po ukončení projektu „Sanácia skalného brala Strečno“ odstránia obmedzenie – obojsmernú dopravu vo dvoch zúžených jazdných pruhoch v šírke 2x3 metre a rýchlosť zníženú na 30 km/h.
      Sanačné práce na skalnom brale realizovala firma ARCADIS CZ, a. s., organizačná zložka Slovensko, ktorá vyhrala verejné obstarávanie a podpísala zmluvu s Ministerstvom životného prostredia SR. Víťazná spoločnosť splnila všetky výberové kritériá a ponúkla najnižšiu cenu 867 702 eur s DPH.

Peňazí nie je nikdy dosť, treba povedať na rovinu

Rezort dopravy nemá podľa ministra Árpáda Érseka znížené finančné prostriedky v návrhu rozpočtu na budúci rok oproti súčasnému roku. „Len sa v tabuľkách neobjavili peniaze, ktoré máme v programoch Európskej únie. Čiže v tom je ten rozdiel,“ uviedol šéf rezortu dopravy po rokovaní vlády.
      Kabinet odsúhlasil návrh rozpočtu na budúci rok z dielne ministerstva financií. Na základe neho by malo ministerstvo dopravy v roku 2018 hospodáriť so sumou 1,18 miliardy eur. V porovnaní so schváleným rozpočtom na rok 2017 to znamená zníženie o 974 miliónov eur, teda o 45,3 %. Aj podľa rezortu financií súvisí tento pokles výdavkov pre ministerstvo dopravy s aktualizáciou čerpania prostriedkov zo zdrojov EÚ a spolufinancovania zo štátneho rozpočtu.
      „Peňazí nie je nikdy dosť, treba povedať na rovinu,“ konštatoval Érsek. V niektorých článkoch rozpočtu boli podľa neho financie pre ministerstvo dopravy o niečo znížené, niekde boli zvýšené. „Takže si myslím, že sme na tom istom, ako sme boli,“ dodal. Navyše však podľa neho ministerstvo dostalo 64 miliónov eur, ktoré pôjdu na plnenie programového vyhlásenia vlády. „Väčšina týchto peňazí pôjde na cestnú infraštruktúru. Samozrejme, aj ostatné sekcie dostanú určité peniaze, ale to ešte musím rozdeliť," uviedol minister.

Hliadky dopravnej polície na 15.10.2017

jv
ZDROJ: TASR, minv.sk

Komentáre k článku


Stream naživo