2018-07-15 14:05:00
Elfyn Evans, ktorý je
Elfyn Evans, ktorý je jazdcom WRC s Fordom Fiesta, je hlavnou hviezdou spoločnosti Red Bull
Zdroj: red bull

VIDEO: Takto funguje „skratka“ na festival rýchlosti v Goodwoode

Red Bull je známy nielen svojimi prezentáciami, ale aj humorným spracovaním mnohých videospotov.

S blížiacim sa festivalom rýchlosti v Goodwoode, ktorý sa práve dnes končí, prišiel s najnovším a pritom ďalším vtipným videom. Britský pretekár rallye Elfyn Evans, ktorý je jazdcom WRC s Fordom Fiesta, je v ňom hlavnou hviezdou spoločnosti Red Bull. Musel sa v ňom popasovať s dopravnými komplikáciami. Spôsob, akým ich riešil, sa síce dal očakávať, no spracovanie je naozaj vtipné a úsmevné.

Začiatok je jasný - Evans sa snaží stihnúť štart rely vložky Festivalu rýchlosti v Goodwoode. Svoj špeciál vezie v prívese za dodávkou. No doprava v jeho domovine je proti tomuto jeho odhodlaniu. Pretekár sa preto rozhodne vyriešiť situáciu svojským spôsobom. Nasadne do svojej Fiesty a ženie sa britským vidiekom vpred štýlom, ako by jazdil rýchlostnú skúšku.  Nuž, ženie sa. Teda aspoň sa o to snaží. Čakajú ale naň ťažko predvídateľné nástrahy miest a okresných ciest, ktoré sú celkom v štýle: to nevymyslíš, to je život.

Zdroj: red bull

Hoci je celé video reklamou na blížiacu sa show v Goodwoode, ktorá sa niesla v duchu osláv posledných dvadsaťpäť rokov celej akcie, je zároveň aj príjemným spestrením s primeranou dávkou typického anglického suchého humoru.

Pýtate sa, kto je vlastne Elfyn Evans? V tomto roku sa už dostal do prvej polovice štartového poľa šampionátu WRC. Zatiaľ sa mu podarilo nazbierať 46 majstrovských bodov. Jeho najlepším výsledkom bolo celkovo druhé miesto z rely v Portugalsku. V celkovom poradí WRC je to momentálne najlepšie umiestnenie britského jazdca. V rebríčku je aktuálne na siedmom mieste. V druhej polovici sezóny zatiaľ vedie Belgičan Thierry Neuville, druhý je Francúz Sébastien Ogier.

Zdroj: red bull
Zdroj: red bull

Stojí za to, aby ste si video pozreli. Keď je už všetko vo finále a podľa očakávaní... príde – ale to si pozrite sami:


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: redbull.com

Komentáre k článku


Stream naživo