2018-06-05 18:00:00
Škoda Sunroq
Škoda Sunroq
Zdroj: Škoda auto

Nový kabriolet má nové meno – ŠKODA SUNROQ

Pre piaty študentský automobil, vytvorený žiakmi podnikového Stredného odborného učilišťa strojárskeho ŠKODA AUTO vybrali meno.

Volá sa ŠKODA SUNROQ. Možno aj preto, že kabriolet vychádza z populárneho kompaktného SUV ŠKODA KAROQ. Na jeho koncepcii pracovalo približne osem mesiacov 23 študentov zo siedmich rôznych odborov.

Jedným z posledných nutných krokov projektu Azubi Car, ktorý už piaty rok umožňuje študentom podnikového učilišťa vytvoriť vlastný unikátny koncept nového automobilu, je nájsť pre nový model auta vhodné meno.

V tomto roku študenti prostredníctvom profilov automobilky na sociálnych sieťach vyzvali zákazníkov a fanúšikov značky ŠKODA, aby im návrhy mien posielali oni. Zo stoviek mien nakoniec vybrali SUNROQ. Nové meno kabrioletu dokonale sedí, pretože slnečné lúče si môžu v otvorenom vozidle s chuťou užívať naplno.

Autor víťazného návrhu za odmenu získal pozvánku na oficiálne predstavenie automobilu SUNROQ. Stretne sa nielen so žiakmi a ich učiteľmi, ale nový študentský automobil si bude môcť aj osobne vyskúšať.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo