2018-02-18 13:14:03
Nehoda pri Žiline
Nehoda pri Žiline

VIDEO: Takto to dopadne, keď pri predbiehaní zabudneš sledovať spätné zrkadlá

Mať prehľad o situácii pred i za vozidlom je nevyhnutné zakaždým a nielen pri predbiehaní.

Spätné zrkadlá sú pri predbiehaní omnoho dôležitejšie než si mnohí menej skúsení vodiči myslia. Či už sa rozhodnete predbiehať na diaľnici, alebo na okresnej ceste, vždy platí, že bez neustáleho sledovania spätných zrkadiel začínate predbiehaním nebezpečnú hru s osudom. Stačí naozaj málo, aby ste svojim nesprávne načasovaným manévrom skrížili cestu autu za vami.

Nasledujúce video je toho dôkazom. A tento krát za poučením nemusíme cestovať tak ďaleko ako obvykle. Video totiž nepochádza z ruských ale rovno z našich slovenských ciest. Incident sa odohral koncom januára neďaleko Žiliny na ceste 519. Video sa pôvodne objavilo na mojevideo.sk, neskôr ho prebral populárny kanál na Youtube, a tak sa zábery z nehody dostali do celého sveta.

I keď na nehode nesie svoj podiel viny aj vodič strieborného Passatu, ktorý na vzniknutú situáciu pri predbiehaní mohol zareagovať aj lepšie, hlavným vinníkom je z nášho pohľadu vodič tmavej Astry. Ten jednoducho nesledoval situáciu za svojim vozidlom a rozhodol sa predbiehať v momente, keď ho už predbiehal strieborný Passat. Vošiel mu do cesty, vodič Passatu strhol volant a skončil mimo cesty. Vodič Astry pokračoval v jazde akoby sa nič nestalo. Žeby ani to nevidel, alebo jednoducho ušiel z miesta činu?


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: youtube.com, mojevideo.sk

Komentáre k článku


Stream naživo