2018-02-14 07:25:00
Range Rover Sport P400e
Range Rover Sport P400e PHEV
Zdroj: Jaguar Land Rover

VIDEO: Range Rover zvládol po schodoch, čo je problém prejsť pešo

Hybridný Range Rover Sport vyšiel po 999 schodoch k Nebeskej bráne v Číne.

Uťahovať si z SUV s označením Sport, ktorá navyše majú plug-in hybridný pohon, je pomerne jednoduché. Teda aspoň bolo, kým sa do tohto segmentu nepustil aj Range Rover. V posledných rokoch sa postupne z drsniaka stal skôr navoňaný manekýn. Pri poslednej propagačnej kampani však dokázal, že offroadové gény jeho predkov v ňom stále prežívajú.

Britská automobilka Jaguar Land Rover má slabosť pre veľkolepé prezentácie. Svoje nové modely zvykne predvádzať neraz veľmi nekonvenčnými spôsobmi. Presvedčila nás o tom už niekoľkokrát. Range Rover Sport sa napríklad pred časom predstavil na trati pre zjazdové lyžovanie. Teraz prichádza plug-in hybridný variant, ktorý sa vybral „na túru“ do kopca. Ale nie len tak ledajakého.

Zdroj: Jaguar Land Rover
Zdroj: Jaguar Land Rover

Počas prezentácie nového Range Roveru Sport P400 mohlo ísť o život - a to hneď niekoľkokrát. Nešlo síce o klasickú off-road jazdu, no tento test vyvinul na vodiča aj vozidlo poriadny tlak. V rámci prezentácie nového Range Roveru Sport PHEV sa automobilka vybrala do Číny, kde sa Range Rover vybral na 11,2 kilometrov dlhú a zradnú horskú ceste „Tianmen Mountain Road“. Pre jej prudko sa krútiaci tvar ju často prezývajú „Dragon Road“, teda dračia cesta. Horská cesta na samotnej hrane skál je neustále klzká a miestni vodiči autobusov si na nej nedovolia ísť viac ako 40 km/h, pretože hneď za zvodidlami nasleduje prudký zráz nadol.

Zdroj: Jaguar Land Rover

Pre mastodonta v podobe SUV bolo je zdolanie tejto časti poriadnu výzvou. Ľuďom z Range Roveru to ale nestačilo... Pre svoj hybridný model pripravili ešte jednu, náročnejšiu výzvu - jazdu po 999 schodoch, ktoré sa tiahnu v svahu strmom miestami až do uhla 45 stupňov. Asi netreba zdôrazňovať, aký tlak a nároky to vyvolávalo na vodiča, pneumatiky aj na auto samotné.

Zdroj: Jaguar Land Rover
Zdroj: Jaguar Land Rover

Za volant vozidla sa posadil Ho-Pin Tung. Je to pretekár, ktorý osedláva sesterský Jaguár v pretekoch Formuly E. Má už aj skúsenosti s Formulou 1 a podarilo sa mu vyhrať tiež preteky 24 hodín Le Mans. To však nebolo nič s tým čo ho čakalo pri tejto disciplíne. Podľa jeho slov bola jazda s Range Roverom jednou z najnáročnejších úloh, s akými sa kedy stretol. Range Rover Sport PHEV sa ale správal podľa neho priam ukážkovo a cestu aj schody k svetoznámemu skalnému útvaru pokoril bez výraznejšej námahy.

Zdroj: Jaguar Land Rover
Zdroj: Jaguar Land Rover

S úplne štandardným vozidlom najprv zdolal náročnú horskú ceste a potom sa pustil do schodiska, ktorého sklon miestami dosahuje 100% stúpanie, teda uhle 45 stupňov. Plug-in hybridný Range Rover s výkonom 297 kW (404 k) si však celkom hravo poradil a na príplatkových terénnych pneumatikách vyšiel aj po schodoch, ako by sa nechumelilo.

Pre Range Rover je to ďalší z úspechov. Hybridné SUV už podrobil niekoľkým veľmi náročným testom. Na prašnej horskej trati pretekov Pikes Peak, v púštnom prostredí arabského polostrova, ale tiež na zablatených a podmáčaných svahoch švajčiarskych Álp.

Zdroj: Jaguar Land Rover
Zdroj: Jaguar Land Rover

Phil Jones z automobilky Land Rover uvidol, že toto bolo zatiaľ najnáročnejšie testovanie modelu Range Rover Sport, na akom sa kedy zúčastnil. Test by sa totiž nedal považovať za úspešný, ak by auto nevyšlo po všetkých schodoch. To však bolo naozaj náročné a najmä nebezpečné. Ak by sa totiž počas testu prihodilo niečo neočakávané, vodič by nemal veľa šancí, ak by vôbec bola nejaká.

Nikde sa to síce nespomína, ani to Rover neukázal, no nebudeme ďaleko od pravdy, že cesta z vrcholu smerom dole bola asi ešte o niečo náročnejšia, ako to šplhanie sa do kopca...


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Jaguar Land Rover

Komentáre k článku


Stream naživo