2017-12-24 11:35:00
Dodge Challenger SRT Hellcat
Dodge Challenger SRT Hellcat widebody
Zdroj: Hennessey Performance

VIDEO: Vianočný stromček vydržal na aute rýchlosť 280 km/h

Už máte všetko, čo ste chceli na Vianoce? Chýba vám „už len“ stromček? Pomoc je na ceste...

Ak máte samozrejme kamarátov, ktorí vám ho doručia pekne expresne. Po novom sú u nás otvorené obchody iba do poludnia. Či sa ešte predávajú aj stromčeky, to naozaj neviem, ale na jeho ozdobenie ešte máte posledné chvíle. Ak ste si práve na dnes nejaký objednali, kto vie, či sa neobjaví podobne, ako v tomto prípade...

Priviezť si domov vianočný stromček patrí k príjemným, ale predsa len zdĺhavým povinnostiam. Ak ho navyše prevážate na streche auta, býva nevyhnutné ísť veľmi obozretne, aby sa stromček neuvoľnil alebo nepoškodil. Vtedy sa môže stať aj nebezpečným. Alebo je možné nejaký čas ušetriť aj tu? Úpravca Hennessey Performance v spolupráci s automobilkou Dodge sa nás snažia presvedčiť, že áno. Vyzerá to tak, že aj chlapci zo spoločnosti Hennessey Performance už prepadli vianočnému duchu. Na testovacom okruhu v Texase predviedli zbesilú jazdu sa stromčekom na streche.

Otázka na začiatku bola jednoduchá: Ako rýchlo sa dá ísť s vianočným stromčekom na streche? Pôvodne chcel John Hennessey vyskúšať tento experiment s Dodge Challenger Demon, lenže ten mu v Dodge nepožičali. Dostal k dispozícii Challenger SRT Hellcat widebody. Je to však vozidlo len o stupienok nižšie, ako najlepšie zrýchľujúce auto na svete. Challenger SRT Hellcat widebody ukrýva pod kapotou preplňovaný osemvalec s objemom 6,2 litra, ktorý má výkon 527 kilowattov (707 koní) a krútiaci moment 881 Nm.

Zdroj: Hennessey Performance
Zdroj: Hennessey Performance

Rozšírenie v označení modelu znamená, že širšie blatníky pridávajú 8,9 centimetrov priestoru navyše. To umožňuje montáž pneumatík Pirelli P-Zero s rozmermi 305/35 R20. Tie nielenže zlepšujú stabilitu pri vysokých rýchlostiach, širšie pneumatiky tiež zvyšujú priľnavosť a uberú desatinu sekundy zo šprintu na 100 km/h. Rozkročený svalovec vystrelí z nuly na 96 km/h za 3,4 sekundy, štvrtinu míle (cca 400 metrov) zdolá za 10,9 sekundy a jeho maximálna rýchlosť je 314 km/h. Avšak, bez stromčeka na streche... Lenže v takýchto rýchlostiach hrá aerodynamika veľkú rolu a stromček pripevnený na strešnom nosiči nie je práve aerodynamická záležitosť.

Zdroj: Hennessey Performance
Zdroj: Hennessey Performance

Už len strešný nosič spôsobí zníženie maximálnej rýchlosti. Prvý test prebehol bez stromčeka, len s hliníkovými nosičmi pripevnenými k autu pomocou prísaviek. V tomto stave zvládol Hellcat maximálku 284 km/h. Po pridaní stromčeka aj extrémnemu Challengeru trvalo dosť dlho, než dosiahol limit rýchlosti. Nakoniec sa to ale podarilo – rýchlomer sa zastavilo až na méte 175 míľ za hodinu, teda 282 km/h. To je poriadny cval aj za celkom normálnych okolností. So stromčekom na streche je to niečo nevídané. Je to pravdepodobne najrýchlejšie, ako kedy niekto išiel s vianočným stromčekom na streche. A stromček to mimochodom vcelku obdivuhodne prežil.

Zdroj: Hennessey Performance

Stromček podstúpil naozaj tvrdú skúšku. Testovací okruh Continental Tires v Texase výrobcu pneumatík Continental poslúžil ako dokonalé miesto. Keď sa dielo podarilo, na záver nechýbal víťazný burnout – teda povestné pálenie pneumatík. Vlastne všetko si môžete pozrieť v priloženom videu aj vo fotogalérii pod článkom

Toto video má ešte jeden rozmer. Nedávno zverejnilo svoj vianočný príspevok aj BMW, v ktorom stará M3 s karosériou pick-up vezie vianočný stromček. Pretože sa otecko príliš tešil z toho, ako auto jazdí a bol na ňom údajne príliš rýchly, doviezol domov namiesto stromčeka vlastne len skoro holé konáriky... V kontexte rekordnej jazdy jazdy Hennessey by to však znamenalo, že tá M3 –ka by musela ísť aspoň 400 km/h, pretože rekordných vyše 280 km/h zvládol stromček bez viditeľných strát. Alebo zobrali v BMW „na palubu“ namiesto zdravého stromčeka už polovyschnutého vyslúžilca...?


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Hennessey Performance

Komentáre k článku


Stream naživo