2017-12-22 04:05:00
BMW M3 E30 Pickup
BMW M3 E30 Pickup
Zdroj: BMW Group

VIDEO: BMW M3 pick-up a vianočný stromček - ako toto dopadne?

Ako dopraviť vianočný stromček domov? Nuž, dá sa to aj na poslednú chvíľu, ale...

Jednoducho treba uznať, že niekedy zabúdame na dobré mravy, inokedy na bezpečnosť, podľa toho, čo vezieme... Pravdou je, že v tomto prípade si otec rodiny jazdu pre vianočný stromček užil, ale ako to vysvetliť zvyšku rodiny, ktorá to videla inak?

Len nedávno sa prehnala médiami správa, že v Ríme majú stromček skoro bez ihličia. Neprospela mu dlhá preprava z Tirolska, počas ktorej ho zabudli adekvátne prikryť. Tento príklad sa mi derie na jazyk, ale tu skôr platí, že každý si zaslúži taký výsledok, o aký sa pričiní...

Iba nedávno sme písali, aké sú pravidlá pre bezpečné prevážanie vianočného stromčeka. To sme nemohli tušiť, že nám BMW o pár dní neskôr ponúkne celkom iné riešenie. Nebojím sa povedať, že vlastne celkom opačný príklad.

Zdroj: BMW Group
Zdroj: BMW Group

Divízia BMW Motorsport, ktorá obhospodaruje modely s označením M v názve, sa rada prezentuje s úsmevom. Nejde o smiech zúčastnených, ale skôr sa ho snaží vylúdiť na tvári ostatným, Preto aj tentoraz pripravila trochu šibalskú reklamu, v ktorej prvá generácia BMW M3 vlastne „pokazí“ Vianoce...

Videoklip má názov: „Príliš výkonný: Tragédia vianočného stromčeka“. O čo ide, sa dozviete po jeho zhliadnutí. Takže iba v skratke - otecko si naozaj užil jazdu s klasický bavorákom. Ibaže stromček nedoviezol v stave, ako si to rodina predstavovala. Zaujímavé na tom je ešte aj to, na akom BMW M3 ten stromček viezol. Nejde o klasickú M3, ale je to vzácny prototyp pick-upu. S myšlienkou pracovného modelu M3 sa totiž BMW pohrávalo aj v generácii označovanej vnútrofiremným kódom E92.

Zdroj: BMW Group
Zdroj: BMW Group


Klasické BMW M3 E30 malo pod kapotou štvorvalec s objemom 2,3 litra a výkonom 200 koní. Tento exemplár sa ale narodil pôvodne ako dvojlitrový kabriolet. Dostal do vienka techniku vtedajšieho modelu M3. Od roku 1986 je majetkom automobilky. Keďže aj vzácne kúsky zo zbierky treba občas prevetrať, stalo sa tak pri príležitosti prichádzajúcich Vianoc.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo