2017-09-02 09:55:00
Ferrari SF70H z Lega
Ferrari SF70H z Lega

VIDEO: Ferrari má celkom nový monopost F1 – postavili ho za 750 hodín

Kto zajtra vyhrá Veľkú cenu Talianska na okruhu Monza? V tréningoch dominovali Mercedesy, šancu má aj Ferrari

Vyhrať domácu Veľkú cenu – to by bol ozajstný úspech pre značku z Maranella. Vedúcim pretekárom je zatiaľ Sebastian Vettel, no jeho náskok sa pred Luisom Hamiltonom zmenšil. Luis vyhral minulý víkend v belgickom Spa Francorchamps a zatiaľ to má dobre rozbehnuté aj tento víkend.

Nech už bude výsledok akýkoľvek, vo Ferrari majú nový prírastok. Vlastne nie vo Ferrari, ale v Legu. Túto dánsku firmu netreba veľmi predstavovať. Aj na našich stránkach sme už priniesli niekoľko zaujímavých výsledkov stavby rôznych vozidiel z dielcov tejto svetoznámej stavebnice. Mnoho nadšencov postavilo z dostupných dielcov stavebnice úžasné modely. Neraz aj také, aké v ponuke výrobcu bežne nenájdete.

Tentoraz sa však do stavby pustili priamo vo firme, ktorá stavebnice a ich dielce vyrába. Za vzor si vzali tohtoročný monopost Scuderie Ferrari – model Ferrari SF70H. Najprv prišiel na rad počítačový návrh a potom samotná stavba. Trvalo to 750 hodín a spotrebovali pri tom 349 911 rôznych dielcov stavebnice Lego. Výsledok je však naozaj úžasný a vy si ho môžete pozrieť na videu:

Jozef Vydra
ZDROJ: Lego.com

Komentáre k článku


Stream naživo