2017-09-01 11:32:58
Lupezne prepadnutie Juhoafricka republika
Lupezne prepadnutie Juhoafricka republika

VIDEO Únik ako z akčného filmu. Lúpežníkov zbadali v poslednej chvíli!

Niečo takéto ste doteraz mohli vidieť iba v akčnom filme. Deje sa to však aj v skutočnosti.

Pokus o lúpež/únos v Juhoafrickej republike má všetko čo by mal mať akčný film. Zápletku, nečakanú akciu, zbrane, hučiaci motor, prešmykujúce sa kolesá a únik v poslednej chvíli.

Video z augusta pochádza z Juhoafrickej republiky. V Midrande, medzi Johannesburgom a Pretoriou sa udial ďalší zo stoviek pokusov o ozbrojené lúpežné prepadnutie. Dvojica v bielom automobile Range Rover Sport minulej generácie práve smerovala domov. Zastavili sa pred automatickou bránou svojho domu, aby pozbierali psov, ktorí ich išli privítať. V tom sa na scénu privalil starší Mercedes s ozbrojencami. Nasledujúce okamihy si radšej pozrite na videu.

„Prišli sme domov a ako sa otvorila automatická brána, naše malé psi nám vybehli naproti. Museli sme zastať, aby sme ich pozbierali. Jedného som zdvihla a vložila do nášho auta, musela som ísť ďalej od auta, aby som chytila aj ďalšieho psa. Vtedy som sa pozrela doľava a zbadala auto rútiace sa po ceste smerom k nám. Auto prudko zastavilo, útočník vyskočil so zbraňou v ruke. Okamžite som skočila späť do nášho auta a ako som zavrela dvere, môj muž bol pripravený so zaradenou spiatočkou a jednoducho dupol na plyn.“ Takto opísala žena zachytená na kamere celú udalosť.

Záznam pochádza z bezpečnostných kamier rozmiestnených okolo nehnuteľnosti daného páru. Aj tie, spolu s obrázkami zabezpečenia celého pozemku sú ďalším z mnohých dôkazov, ktoré naznačujú, že situácia v Juhoafrickej republike je komplikovanejšia než sa zdá a že vlastniť drahé auto, či väčšiu nehnuteľnosť môže byť veľmi nebezpečné. Sociálna nerovnosť v krajine je stále obrovská. V tomto prípade sa ale nikomu nič nestalo a je isté, že nabudúce si dvojica rozmyslí, či bude ratovať svojich psíkov.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo