2017-08-05 10:30:00
Opitý vodič Mustanga
Opitý vodič Mustanga

VIDEO: Civili prevzali úlohu policajtov – zadržali opitého vodiča

Vodič bieleho osemvalcového Mustangu sa doslova motal s autom po uliciach texaského Houstonu.

Všimla si ho dvojčlenná posádka iného auta aj preto, že jeho auto bolo poškodené. Vodič predtým niekde narazil pravou prednou časťou a očividne nebol v stave, v ktorom by bol schopný riadiť svoje auto. Preto ho muži sledovali. Mali obavy, že je buď pod vplyvom alkoholu, alebo drog.

Prenasledovanie pokračovalo v uliciach Houstonu, kým vodič v Mustangu nezastavil na parkovisku a dúfal, že zmizne v mori ostatných áut. Muži nakoniec vzali spravodlivosť do vlastných rúk. Alejandro Fernandez Favreau sa odhodlal chytiť vodiča a iný muž mu pomohol vytiahnuť ho z auta. Zadržali ho, až kým na miesto neprišli policajti.

Nakoniec to dopadlo ako v akčnom filme s dobrým koncom. No mohlo sa to skončiť aj úplne inak. Bolo evidentné, že vodič Mustanga je pod vplyvom nejakých látok. Čo to bolo, to už zistí polícia. No ak by v tomto stave na svoju „obranu“ vytiahol zbraň, čo je v USA celkom bežné, namiesto oslavy hrdinského činu dvojice mužov, mohol pribudnúť stĺpček v čiernej kronike s menami dvoch ďalších zbytočných obetí. Teraz sa ich prípad dokonca dostal aj na televízne obrazovky.

Zvykne sa to hovoriť, no ľudia aj tak nepočúvajú, ale: Toto určite sami neskúšajte! V takýchto a podobných prípadoch zavolajte policajtov. V prípade, ak človeka poznáte, viete, že nie je ozbrojený a agresívny – ak je pod vplyvom alkoholu, nájdite spôsob, ako mu znemožniť dostať sa za volant.

jv

Komentáre k článku


Stream naživo