2017-06-11 07:00:00
Fausto Bormolini
Fausto Bormolini

VIDEO: S formulou sa preháňal 271 km/h po slovenských cestách!

Na formule, ktoré atakujú, alebo aj prekonávajú rýchlosť 300 km/h sme si už zvykli z rôznych pretekov.

Ale iba jedna sa preháňala podobnou rýchlosťou na verejnej ceste. Za jej volantom sedel Fausto Bormolini. Fanúšikovia pretekov do vrchu poznajú meno veľmi dobre v celej Európe.

Je to šesťnásobný vicemajster Európy v kategórii 2 a bol niekoľkokrát aj na pretekoch na Slovensku. Pamätať si ho môžete napríklad z pretekoch na Pezinskej Babe.

Hoci má už 56 rokov, tento majster volantu sa stále venuje pretekaniu – a láme aj rekordy so svojim monopostom Reynard K02 Mugen zo šampionátu F3000. Ukázal, že má nielen skvelé jazdecké zručnosti. Pre takú rýchlu jazdu po tiahlych úzkych cestičkách a prudkých zákrutách, ktorými zväčša vedú trate pri jazde do vrchu, treba aj poriadnu dávku odvahy.

Zvyšok už zabezpečuje trojlitrový osemvalec s výkonom 487 koní, ktorý je schovaný za chrbtom jazdca. Nie všetky preteky mu vyšli úplne perfektne a už niekoľkokrát „oprel“ svoj monopost do zvodidiel. To sa však stáva pri jazde na hrane schopností vodiča a možností monopostu.

Pozrite si však, ako to vyzeralo z pohľadu jazdca, keď sa preháňal na bežnej ceste rýchlosťou 271 km/h na Slovensku – počas pretekov do vrchu na Dobšinskom kopci...

jv

Komentáre k článku


Stream naživo