2017-04-15 11:25:00
Ferrari Land
Ferrari Land
Zdroj: Ferrari

VIDEO: Vo Ferrari Lande padajú (nepečené) holuby do úst...

Aby to bolo dokonalé, mali by byť pečené. Lenže tak to nie je...

Ferrari World v Abú Zabí funguje už dlhšiu dobu a je to skutočne miesto oplývajúce bohatstvom. Zábavný park zarába automobilke miliardy ročne, a tak vlastne ani neprekvapilo, že padlo rozhodnutie postaviť ďalší. Ten sa nachádza bližšie európskemu publiku, v španielskej Tarragone, len hodinu jazdy južne od Barcelony, kde sa Ferrari Land stal súčasťou rozsiahleho zábavného areálu.

Druhý tematický zábavný park Ferrari na svete bol už nejaký čas vo výstavbe. Oficiálne otvorenie verejnosti sa uskutočnilo tento týždeň. Druhý tematický park Ferrari otvoril svoje brány prvýkrát už tento piatok 14. apríla keď slávnostnú stuhu prestrihol jediný žijúci syn Enza Ferrariho a súčasný viceprezident značky Piero Ferrari. Momentálne vlastní desatinu podielu vo firme.

Ak sa pýtate prečo park vznikol v Španielsku a nie v Taliansku, je to rozhodnutie majiteľov licencie. Automobilka iba predá práva, samotný zábavný park jej nepatrí, ani sa nezúčastňuje na jeho výstavbe. Voľba Pyrenejského polostrova bolo rozhodnutie vyložene ekonomické, pretože Španieli disponujú voľnými pozemkami za nižšiu obstarávaciu cenu.

Zdroj: Ferrari
Zdroj: Ferrari

Ferrari Land, ako sa park oficiálne volá, je súčasťou obrovského zábavného komplexu Port Aventura. Najväčší zábavný park v južnej Európe vyčlenil Ferrari Landu zhruba 70 tisíc štvorcových metrov, na ktorých vzniklo 11 hlavných atrakcií. Medzi tie najvýznamnejšie patrí červená horská dráha Red Froce (Červená sila), ktorá je označovaná za najvyššiu a s najrýchlejším vertikálnym zrýchlením v južnej Európe. Vrchol sa nachádza vo výške 112 metrov, odkiaľ sa rozbehnete na maximálnu rýchlosť presahujúcu 160 km/h iba za 5 sekúnd!

Zdroj: Ferrari
Zdroj: Ferrari

Na svoje si prídu deti, aj ich rodičia. Pre starších milovníkov áut so vzpínajúcim sa žrebcom v znaku je pripravených tiež niekoľko interaktívnych a tematicky zameraných galérií a výstav. Vstupné zahŕňajúce tiež návštevu celého PortAventura Parku, kde možno očakávať takisto plejádu horských dráh a ďalších atrakcií, vychádza na jeden deň na 60 Eur pre dospelých, respektíve na 52 Eur pre deti od 4 do 10 rokov. Tí najmenší potom majú vstup zadarmo.

Čo sa dá vo Ferrari Lande očakávať? Už jeho názov znie ako miesto, kde sa nemusíte starať o nič, ani o to, aby vám neškŕkalo v bruchu. A naozaj – dokonca tam lietajú povestné holuby do úst. Aspoň v prípade horskej dráhy Red Force, ktorú počas testovacej prevádzky mohlo vyskúšať pár šťastlivcov. Jeden z nich však na jazdu až tak veľmi v dobrom spomínať nebude, hoci sa mu vlastne (takmer) splnilo to, o čom mnohí len snívajú - teda o tom, že mu budú lietať pečené holuby priamo do úst.

Zdroj: Ferrari
Zdroj: Ferrari

Nebolo to však celkom tak, lebo tento operenec práve pečený nebol a jedného zo zúčastnených trafil v rýchlosti takmer 180 km/h. Bolo pritom veľké šťastie, že ho do tváre zasiahla iba časť krídla. Hlavný náraz smeroval nešťastníkovi do pŕs. Ten sa s ohľadom na rýchlosť a teda naozaj nemalý náraz ešte stihol spamätať a hoci mierne zakrvavený, mohol si užiť zvyšok jazdy...

Už len treba dúfať, že Ferrari Land má už všetky muchy, teda pardon, holuby, vychytané, a žiadne ďalšie nešťastie sa nestane.

Komentáre k článku


Stream naživo