2017-04-13 16:35:00
Mestskí policajti v Prahe
Mestskí policajti v Prahe Ilustračné foto

VIDEO: Policajná naháňačka v centre Prahy

Pražskí strážnici v nedeľu popoludní prenasledovali vodiča v Audi v uliciach metropoly Českej republiky.

Najprv takmer zrazil ich kolegu v pešej zóne a potom sa pokúšal unikať niekoľko kilometrov. Počas naháňačky kľučkoval v premávke ako šialený.

Na Václavskom námestí jazdil v tmavom Audi po pešej zóne a keď ho strážnik zastavoval, aby skontroloval dôvod jeho jazdy, vodič ho skoro ho zrazil! Šliapol na plyn a vybral sa hore „Václavákom“ smerom k Národnému múzeu, kde odbočil.

Mestskí policajti ho začali prenasledovať. Veľkou rýchlosťou začal unikať. Po Medzibranskej ulici sa dostal do Žitnej ulice, potom okolo Karlovho námestia do Resslovej ulice. Tam sa jeho jazda skončila, pretože autá stáli na svetelnej križovatke na červenú a nemal kadiaľ prejsť.

Podľa policajtov mu ani tak neprekážala rozsvietená červená farba na semafore, ale autá, ktoré na križovatke stáli.

„Pretože hrozilo, že vodič bude ďalej unikať, jeden zo strážnikov použil donucovací prostriedok: hrozba namierenou služobnou zbraňou. Vodič nakoniec poslúchol, vystúpil z vozidla a strážnici mu nasadili služobné putá,“ uviedli mestskí policajti.

Prečo to všetko? Vodič sa nakoniec priznal, že pred jazdou pil alkohol, čo bol hlavný dôvod, prečo sa pokúsil ujsť. Dychovou skúškou mu namerali strážnici takmer 1 promile. Jeho bezohľadnú jazdu teraz posúdia úradníci príslušného správneho orgánu a čaká ho primeraný trest.

jv

Komentáre k článku


Stream naživo