2017-03-26 11:55:00
Vopchal sa pred nákladiak
Vopchal sa pred nákladiak

VIDEO: „Pichol sa“ pred nákladiak, ten ho doslova „zamuroval“

Doslova sa strčiť na poslednú chvíľu na križovatke pred prichádzajúce nákladné auto nemusí byť dobrý nápad.

Ak si myslíte, že plne naložené nákladné vozidlo dokáže reagovať na takýto manéver na poslednú chvíľu rovnako rýchlo, je veľmi naivné, ba dokonca hlúpe. V tomto prípade nečakaný manéver dopadol zle. Vlastne pri tom všetkom ešte dobre. Snaha vodiča nákladiaka vyhnúť sa zrážke sa totiž skončila úplne inak, ako by kto predpokladal.

Už ste to určite počuli najmenej stokrát a v rôznej podobe, že sa neoplatí podceňovať opatrnosť pri prechádzaní z pruhu do pruhu. Sú prípady, ktoré pravdivosť tvrdenia pripomínajú veľmi výrazne. Ak v (nielen hustej) premávke podceníte spomenuté odporúčanie a urobíte podobný manéver, vedzte, že ak vás blízko idúce auto „vytrúbi“, môže to byť ešte najlepší výsledok vášho počínania.

Niekedy to dopadne aj oveľa horšie, najmä ak v pruhu, kam sa chce vodič prešmyknúť, ide plne naložený nákladiak. Ten potrebuje na zastavenie dosť dlhú vzdialenosť. Preto sa nevypláca vchádzať tesne pred neho. Urobil tak vodič strieborného sedanu. Vodič nákladného auta buď neskoro reagoval, alebo mu zlyhali brzdy. Mohol si vybrať: buď zošrotovať pred sebou osobné auto, prípadne sa pokúsiť vyhnúť sa mu. Zvolil druhú možnosť, ale nebola to výhra, ako predpokladal.

Nákladné auto bolo totiž plne naložené tehlami. Tie sa po vyhýbaní skoro všetky vysypali na sedan. Ak predpokladáte, že z hromady tehál museli veľmi dlho dolovať posádku, máte možnosť si to pozrieť aj na videu, ktoré nech je ponaučením, že predbiehacie manévre na poslednú chvíľu nemusia dopadnúť dobre.

jv

Komentáre k článku


Stream naživo