2016-12-29 15:40:00
Ken Block s Fordom
Ken Block s Fordom F-150 Raptor na snehu

VIDEO: Ken Block to tentoraz vyskúšal s Fordom F-150 Raptor – a na snehu

Nejde o desiatu „Gymkhanu“ ako by sa mohlo zdať. To si len Ken vyžiadal nádielku snehu navyše.

Americký showman za volantom tak chcel ukázať, že mu nejde iba na asfalte či šotoline. Do parády si vzal najsilnejšiu novú generáciu pick-upu dovádza na snehu.

Relatívne nedávno predstavená divízie Ford Performance, ktorá združuje najsilnejšie modely modrého oválu, naďalej pokračuje v spolupráci s Kenom Blockom. Je zaujímavé, že mu to lepšie ide pri jeho show na internete a v nekonečnom šmyku, ako pri naozajstných súťažiach. Jedno je však isté: robí naozaj dobrú show a pre Ford je to výborný marketingový nástroj.

Toto video, ktoré vám predstavíme, je síce na pomery Kena Blocka krátke, ale o to „šťavnatejšie“. Vybral sa na sneh s moelom Raptor modelového roka 2017. Tá prišla o tradičný osemvalcový motor pod kapotou. Teraz tam buráca druhá generácia šesťvalca s priamym vstrekovaním s objemom 3,5 litra. Preplňovaný je dvoma turbodúchadlami a svoj výkon 330 kilowattov (450 konských síl) prenáša prostredníctvom desaťstupňovej automatickej prevodovky na všetky štyri kolesá.

Aj keď sme avizovali, že nejde o ďalšiu Gymkhanu, kde si Ken stavia improvizovanú dráhu, na ktorej potom predvádza svoje kúsky, pokojne by to mohla byť. V rozšírenom formáte a s ďalšími kúskami by sa „uživila“ rovnako dobre. No veď posúďte...

A keby ste si chceli vychutnať Ford F 150 Raptor trocha viac, tu je k dispozícii, len na inom povrchu, ako je sneh...

Jozef Vydra
ZDROJ: Ford Performance

Komentáre k článku


Stream naživo