2016-12-23 15:35:00
Japonský premiér na cestách
Japonský premiér na cestách
Zdroj: trh200v1tr

VIDEO: STOP! Pozor, dajte prednosť – premiér na ceste...

VIDEO: STOP! Pozor, dajte prednosť – premiér na ceste...

Aj prednosť sa dá zabezpečovať, či vynucovať rôznymi spôsobmi. Preprava významných politikov býva v záujme bezpečnosti zvyčajne spojená so zvýšenými bezpečnostnými opatreniami a obmedzením premávky pre ostatných vodičov. Stupeň obmedzení býva rôzny a závisí na konkrétnom politikovi, alebo predstaviteľovi daného štátu. Najväčšie problémy predstavuje doprava amerického prezidenta. Pre neho býva dočasne zatvorených aj niekoľko kilometrov ciest v okolí jeho výskytu. Menej významné osobnosti si vystačia so sprievodnou kolónou, alebo pokojne aj  s nenápadnou čiernou limuzínou, ktorých je všade ako maku.

V Japonsku na to idú celkom inak a nerobia s prepravou premiéra žiadne tajnosti a dobre že nie taktické manévre. Nuž príslovie „iný kraj, iný mrav“ v tomto prípade nestratilo nič zo svojej platnosti. Napríklad pripájanie sa auta s japonským premiérom na diaľnicu je predstavenie, za ktoré by sa nemuselo hanbiť žiadne nielen amatérske, ale ani profesionálne divadlo.

Napriek tomu, že ich majú, nepoužívajú ich na demonštráciu moci – hovoríme o smerovkách a majákoch na streche. Namiesto nich sú tú traja „Men in Black“ s bielymi rukavičkami a píšťalkami. Vykláňajú sa zo sprievodných áut do pol pása a dokážu si vynútiť  zastavenie ostatných áut, aby pustili čierny konvoj. Akákoľvek „nenápadnosť“ nemá vôbec žiadne miesto. Keby išlo už len o to, ako a kde sa dostať k výkonnej hlave Japonska (cisára z toho vynechajme, najvyšší predstaviteľ má iné funkcie), každý atentátnik vie, že sa ti vezie niekto veľmi dôležitý. Dokonca rýchlo zistí, v ktorom aute pravdepodobne sedí. Všimnite si, ako autá konvoja fyzicky chránia Lexus LS 600h so záclonkami na zadnom okne od áut v priebežných pruhoch.

Podľa niektorých zdrojov jazdí japonský premiér buď v takomto Lexuse, alebo v Toyote Century. Tú tiež vidno uprostred konvoja. Vykláňa sa z nej jeden z členov ochranky. Preto zrejme premiér sedí práve v Lexuse.

Autor videa obmedzil jeho prehrávanie mimo Youtube, takže sa na našom webe nedá zobraziť – kliknite na odkaz pod obrázkom, aby ste sa dostali priamo stránku, kde sa dá prehrať...

Zdroj: trh200v1tr

Kliknite sem na video

Tak čo poviete – je to až také zlé v porovnaní s našimi blikajúcimi sprievodmi, ktoré neraz vytláčajú vodičov z cesty ako menejcenných? Aby sme japonskému premiérovi nekrivdili – pre provnanie je tu video – tiež z Japonska. Rozdiel je iba v dvoch veciach: v počte áut a obslužného pesonálu“ a v tom, že po japonských cestách sa nepresúva japonský premiér, ale americký prezident. Dosluhujúca hlava Ameriky, Barack Obama navštívil Japonsko v apríli 2014 a nasledujúce zábery pochádzajú z jeho návštevy.

 

No a na záver – „big Boss“ z Ruska – prezident Ruskej federácie, Vladimír Putin a jeho návšteva tiež v Japonsku – mal tiež väčšiu suitu, ako japonský premiér, zastavenú premávku a jeho kolóna jazdila do protismeru.

Kto je teda najväčší? Ak ide o sprievod a počet áut, je to jasné. Ale inak majú tiež jeden žalúdok, dve oči a uši. Tiež nechápete, prečo sa „musia“ pri svojom producírovaní takto chrániť? Žeby sa hlavy štátov báli..?

Jozef Vydra
ZDROJ: YouTube

Komentáre k článku


Stream naživo