2016-12-19 15:45:00
Takto sa dá nakresliť
Takto sa dá nakresliť auto spamäti na prvý pohľad
Zdroj: Nissan

VIDEO: Ako sa dá nakresliť auto spamäti na prvý pohľad

Čo si dokážete zapamätať za 60 sekúnd? Skoro nič? Jedineční ľudia zvládnu skoro nemožné.

Umelec Stephen Wiltshir spamäti prekreslil dizajn úplne nového modelu Micra. Za jednu minútu si mal zapamätať tvary, krivky, rozmery. Šesťdesiat sekúnd. To je naozaj veľmi málo. Bude to stačiť na to, aby si zafixoval expresívny dizajn úplne nového modelu Nissan Micra – bez toho, aby ho predtým videl – a presne ho prekreslil?

Stephen má fotografickú pamäť a preslávil sa svojimi obrovskými monochromatickými kresbami mestských panorám ceruzkou na papier. Tieto neuveriteľne podrobné kresby často vytvára iba po niekoľkominútovom prelete vrtuľníkom. Neustále ho však lákajú nové spôsoby vyjadrenia. Spoločnosť Nissan ho vyzvala, aby nakreslil nové vozidlo Micra pomocou aplikácie Tilt Brush spoločnosti Google. Ide o inovatívnu tvorivú aplikáciu pre virtuálnu realitu umožňujúcu kresliť v trojrozmernom priestore s využitím náhlavnej súpravy pre virtuálnu realitu HTC Vive.

Prekreslenie vozidla Nissan Micra sa udialo v opustenom sklade v Stephenovom domovskom Londýne a postavilo pred neho dve unikátne výzvy: po prvé mal kresliť v priestore a nie na ploche a po druhé mal vozidlo nakresliť v životnej veľkosti, bez zmenšenia. Asi najväčšou skúškou bolo, že nikdy predtým nepoužil ako médium na kreslenie virtuálnu realitu. Po krátkom vyskúšaní ručných ovládačov a interaktívneho rozhrania aplikácie Tilt Brush bol však už zjavne vo svojom živle.

Zdroj: Nissan

Výsledkom je pozoruhodné výtvarné dielo. Zobrazuje expresívne a športové línie nového hatchbacku, ktorý má oranžový lak Energy. Ten sa má stať podľa očakávaní najobľúbenejšou farbou exteriéru novej Micry Nissan. Stephen k zadaniu povedal, že sa mi Micra páči: „Je veľmi futuristická a tú jej oranžovú farbu jednoducho milujem. Páči sa mi jej tvar, svetlá a výrazná línia naboku. Má naozaj veľmi čistý dizajn.“

Nový model Nissan Micra je už piatou generáciou tohto vozidla a oproti svojmu predchodcovi predstavuje obrovský skok vpred. Teraz je jeho pozícia v samotnom strede európskeho trhu hatchbackov segmentu B a k jeho hlavným prednostiam patrí jeho expresívny dizajn.

Zdroj: Nissan
Zdroj: Nissan

Stephen nekreslil automobil prvýkrát. Okrem svojich prác z oblasti architektúry je jeho záľubou kresliť veľké americké limuzíny z 50. a 60. rokov so všetkými ich chrómovými detailmi a pneumatikami s bielymi bočnicami.

Teraz sa šancu presvedčiť, ako to celé dopadlo:

:

Jozef Vydra
ZDROJ: Nissan

Komentáre k článku


Stream naživo