2016-12-14 03:55:00
Autonómna Lada
Autonómna Lada

VIDEO Toto je možné len v Rusku, takto zvládne nehodu iba Lada

Krajina neobmedzených možností... Napriek všetkému, je ňou ešte stále Rusko.

Automobilky sa môžu pretrhnúť od snahy, aby priniesli stále nové a lepšie bezpečnostné systémy, ktoré majú ochrániť vodiča v prípade nehody. Všetko je to márne, jedna v tomto vyniká. Kde-kto sa dnes snaží o autonómne autá, no vyzerá to tak, že Lada všetkým zainteresovaným vypálila rybník už veľmi dávno.

Nemožno porovnávať techniku spred pár rokov, či niekoľkých desaťročí s tou dnešnou. Vyvíja sa neuveriteľne rýchlo a to, o čom sme pred pár rokmi ani len nechyrovali, je dnes bežnou súčasťou života. Dnešné autá dokážu zaparkovať aj keď za ich volantom nesedí vodič. Patria však zatiaľ k hŕstke najmodernejších modelov pokrokových značiek. V krajine, kde ešte stále včera znamená zajtra, ale zafungovalo niečo, čo určite nepatrí medzi posledné výkriky technológií.

Ukázalo sa, že Lada dokáže neuveriteľným spôsobom ochrániť auto a jeho posádku v prípade nehody. Ak neveríte, pozrite si video, ktoré naše tvrdenia potvrdzuje. V skratke: v Soči došlo k nehode, auto „vysadilo“ svojho vodiča a excelentne zaparkovalo mimo frekventovanej križovatky. Aby nezavadzalo. Pozoruhodné na tom je, že celý systém sa aktivoval po tom, čo vodič Lady nedal prednosť protiidúcemu Mercedesu a chcel pred ním odbočiť vľavo. Napriek nárazu si auto poradilo s touto zložitou situáciou a vyriešilo ju naozaj nečakane...

Že sa vám to celé zdá ako fikcia? Nie, nie. Celé je to o náhode. Aj keď sa hovorí, že náhody neexistujú, toto keby ste chceli nahrať ako virálne video, stálo by to neskutočné hodiny príprav, skúšok – a aj tak by to nemuselo vyjsť. Život prináša situácie, keď nestačíme chápať, čo sa to okolo nás deje.

Berte naše slová a predchádzajúce riadky ako odľahčenie v tomto predvianočnom zhone, ktorý už začína doliehať na mnohých aj u nás. Veríme len, že vy sa nezabudnete pripútať, ako vodič Lady, ktorý nedobrovoľne „vystúpil“. Cez dvere spolujazdca, keď sa po náraze priamo idúceho Mercedesa poškodili dvere na pravej strane vozidla. Ocitol sa na ceste a hoci to nevyzeralo s ním najlepšie, nakoniec odišiel po vlastných, s podporou ďalších svedko nehody. Aj na tú diaľku vidno prekvapenie okoloidúceho, ktorý chcel skontrolovať vodiča po zaparkovaní Lady. No ten už tam nebol. Hotový Copperfield...


ZDROJ: failblog Youtube

Komentáre k článku


Stream naživo