2016-12-10 12:00:00
Smoliar roka
Smoliar roka

VIDEO: Keď sa darí, tak sa darí, alebo ako sa stať smoliarom roka

Získať zlatú malinu za najhorší film roka, alebo, byť za najväčšieho hlupáka – čo je väčšia hanba?

Vodič, ktorého uvidíte vo videu, urobil hlúposť. V snahe vyriešiť problém však namiesto na brzdu šliapol na celkom iný pedál, ako mal v úmysle. Výsledok? Horší, ako mohol očakávať aj v tom najhoršom sne. O zvyšok toho, čo pri tejto príležitosti ešte dokázal napáchať, sa totiž postarala smola.

Auto treba mať v dobrom technickom stave. Aj ručnú brzdu, ktorá nie je v aute na parádu. Inak sa môže postarať o takú estrádu, na ktorú nezabudnete do konca života. Moderné autá už majú samočinnú elektrickú, no aj tá klasická je v aute preto, aby ste ju zatiahli. Najmä ak parkujete niekde vo svahu. Na toto pozabudol v sobotu pred týždňom „šikovný“ vodič v meste Jang-zhong v čínskej provincii Ťiang-su. Vlastne urobil sériu po sebe nasledujúcich chýb. Vyzerá to tak, že v aute s automatickou prevodovkou síce použil ručnú brzdu, ale páku prevodovky nepresunul do parkovacej polohy P. Zrejme nie úmyselne – veď chcel len prehodiť pár slov so známym.

Takto nedbalo, ako vidno z videa, zastavil auto. Asi zvolil iba neutrál, teda pozíciu N a slabo zatiahol ručnú brzdu. Na tom nie je nič zlé, porozprávať sa s priateľom. No až po chvíli sa začali diať veci a všetko dostalo rýchly spád! Vodič si totiž onedlho všimol, že sa jeho auto hýbe. Pribehol k dverám vodiča, naskočil dovnútra a chcel zabrzdiť. Lenže asi v zmätku a v strese „netrafil“ na pedál a auto sa rozbehlo cúvajúc dole kopcom - a bolo vymaľované!

Vraví sa, že nehoda nie je náhoda – k nešikovnosti vodiča sa ešte pridala aj veľká dávka smoly - pri cúvaní zrazil jazdca na elektrickom skútri, ktorý sa práve v tej chvíli objavil na ceste. Potom biely predmet na krajnici a nakoniec spadol aj s autom čínskej výroby do rieky! Nikto sa našťastie pri tomto netradičnom incidente nezranil - ani zrazený jazdec na skútri. Najhoršie dopadlo auto, ktorému sa nedobrovoľný kúpeľ stal osudným v jeho automobilovom živote.

Jozef Vydra
ZDROJ: live leak

Komentáre k článku


Stream naživo