2016-12-10 05:35:00
Jazda bez kolesa
Jazda bez kolesa
Zdroj: Wesley Tanner

VIDEO: Pochopíte? Nie, takúto jazdu naozaj nepochopíte!

Hovorí sa, že ženy sú horšie vodičky. Nedá sa s tým celkom súhlasiť. Iba k technike majú iný vzťah.

Auto berú väčšinou ako pomôcku, spotrebný tovar, alebo dokonca ako nutné zlo. Nie ako člena rodiny. V tomto sme my, muži, celkom iní. Teda väčšinou. Lebo naozaj nie sme všetci rovnakí.

Hovorí sa, že ak sa niečo pokazí, najčastejšie je tým článkom, ktorý zlyhá, práve tá časť vozidla, ktorá je medzi sedadlom a volantom. Teda vodič. Kľúčovým spojením medzi autom a cestou je zasa pneumatika. Logicky, že musí byť kvalitná, aby umožnila využiť vlastnosti auta. Ako sa to prejaví, keď nie je žiadna. Ale naozaj žiadna?

Vtedy sa veci menia zásadným spôsobom zo zaujímavých na nepochopiteľné. Ľudia občas robia šialené veci a my vám predstavíme jednu z nich. Z dostupných informácií sa nedá poriadne zistiť, čo presne sa stalo v tomto prípade. Vysoko pravdepodobné je, že žena za volantom Toyoty RAV4 mala drobnú nehodu. Poškodila pri nej ľavú prednú časť vozidla. Okrem nárazníka aj koleso a pneumatiku. Nemohol to byť malý náraz, lebo pneumatika z kolesa zmizla úplne a z disku z ľahkých zliatin zostalo iba torzo.

V normálnom prípade to znamená jediné – buď vymeniť koleso, alebo ak máte v aute iba lepiacu sadu na opravu defektu (čo v takomto prípade nestačí), zavolať odťahovku. Potom je už jasné, že si s tým v servise poradia a dajú auto dohromady. Ale nie, v tomto konkrétnom prípade zabudnite na normálne riešenie! Dáma za volantom sa buď tak veľmi ponáhľala, alebo jej ani neprišlo na um riešiť poruchu auta odtiahnutím. Pokračovala ďalej, akoby sa ani nechumelilo. Na počudovanie zistila, že sa s autom dá ďalej ísť, tak čo by sa zaoberala nejakými taľafatkami, ako je odťah?!

Zdroj: Wesley Tanner
Zdroj: Wesley Tanner

Lenže, jej RAV4 nie je monopost formule, ktorý má motor vzadu a strata jedného predného kolesa po defekte ešte nemusí znamenať úplnú katastrofu. Toyota má motor nad prednou nápravou, takže auto pekne „zaľahlo“ na strane, kde chýbalo koleso a podstatná časť disku. Ten sa prestal otáčať a jazda pokračovala s obrovským škripotom, ktorý možno počuť na tomto videu.

Čo to urobilo s diferenciálom vôbec netušíme, ale prekvapilo, že auto dokázalo „dokrívať“ aj výrazne poškodené až takto ďaleko. Nemôžeme si byť ani istí, či bola žena v poriadku, keď napriek obrovskému lomozu pokračovala v ceste a tvárila sa, že sa nič nedeje. Nebolo to toiť ani pomaly a už vôbec nie len kúsok. Podľa autora videonahrávok, ktorým je Wesley Tanner, takto „jazdila“ celých 24 kilometrov, počas ktorých ju nasledoval. Až potom zastavila a postarala sa o ňu polícia. Prekvapenie jedného člena policajného zboru hovorí za všetko...

Zdroj: Wesley Tanner

Jozef Vydra
ZDROJ: jalopnik.com

Komentáre k článku


Stream naživo