2016-10-23 15:10:00
VIDEO: Lamborghini Gallardo ako
VIDEO: Lamborghini Gallardo ako rampa pre cyklistov?

VIDEO: Lamborghini Gallardo ako rampa pre cyklistov? Toto by ste od majiteľa nečakali!

Mať v aute palubnú kameru je vhodné aj vtedy, ak auto stojí. Presvedčil sa o tom majiteľ „Lamba“.

Patrí Aaronovi Rylan, architektovi zo Singapuru. Z bezpečnostných dôvodov necháva kameru zapnutú, aj keď auto stojí. Urobil tak aj 15. októbra popoludní, kamera nahrávala obraz, keď nechal svoje auto na chvíľu na jednom z verejných parkovísk.

Po návrate k vozidlu ho čakalo nemilé prekvapenie. Našiel na jeho prednej a zadnej časti a tiež na streche stopy po pneumatikách. Stiahol teda z kamery video. Uvidel to, čo máte možnosť pozrieť si aj vy. Dvoch cyklistov, ktorí sa priblížili ak autu a použili ho ako rampu, či skokanský mostík. Vyskočili naň a prešli sa po ňom. Áno, to môže byť pri tvare Gallarda lákavé. Ale nikto im doma nepovedal, že sa na cudzie nesiaha? Museli to byť naozaj nezrelí tínedžeri, lebo žiadny inteligentný dospelý človek pri zmysloch by niečo také neurobil.

Možno by ste čakali rozzúrenú reakciu majiteľa auta, ktoré mu práve zničili dvaja výrastkovia. Asi by sa nikto nečudoval, keby  pre nich – aj vzhľadom na to, že mal dôkaz v podobe videa – žiadal priam exemplárny potrestanie. Veď mu dvaja vandali práve zničili krásny žltý športiak. No práve v tomto bode sa začína zaujímavá časť príbehu...

Aaron Rylan o všetkom informoval políciu a už hodinu a pol po incidente odovzdal všetky dôkazy polícii, napriek tomu nezostal pri tom. Z videa zistil, že na bicykloch sedeli mladí chlapci. Priznajte si to aj vy – nevyviedli ste nejakú hlúposť v mladosti aj vy? Rylan preto všetko publikoval na sociálnych sieťach a pripojil aj nasledujúci odkaz pre možných vinníkov:

„Toto sa stalo 15. októbra o 14:06. Podal som hlásenie na polícii o 15:33 po tom, čo som stiahol videá dokumentujúce tento akt uličníctva. Mladíci zmizli hneď po tom, čo to vyparatili. Vyzeralo to tak, že sa dobre zabávali. Z úcty k týmto dvom chlapcom nebudem preberať škody na verejnosti, uprednostňujem vyriešiť všetko súkromne. Policajné vyšetrovanie prebieha. Úprimne dúfam, že títo dvaja chlapci sa prihlásia, aby uhradili škody a všetci sme mohli ďalej žiť svoje životy.
Prosím priateľov a ďalších, aby to zdieľali.
A nakoniec ešte jedna prosba: matky, otcovia, strýkovia a tety, láskavo vychovávajte svoje deti k tomu, aby premýšľali skôr ako urobia takéto niečo. Alebo to aspoň nerobili v momente, keď vidia za oknom kameru!“

Majiteľ netúžil po odplate, len chcel, aby sa obaja prihlásili, nahradili škody a on mohol stiahnuť všetky obvinenia. Tým najtvrdším trestom je priznanie a to, že sa postavíte voči svojmu predchádzajúcemu konaniu. Čuduj sa svete – stalo sa. Už na druhý deň Aaron Rylan zverejnil na sociálnych sieťach fotku, na ktorej je s jedným z oných nezbedných cyklistov. Vinníci sa skutočne prihlásili a uhradili všetky škody (no zrejme ich rodičia, lebo z vreckového by škodu na Gallarde asi uhradili ťažko). Požiadal o úctu k ich rodinám, ktoré to vyriešili rozumne a zodpovedne.

Celým incidentom sa tak už nemusela zaoberať polícia a všetko sa bez hnevu a formálnych trestov. Muselo to však byť poriadne poučné nielen pre dvoch vinníkov - nezbedníkov, ale aj pre ich rodiny, ktoré zrejme vo výchove niečo zanedbali. Vy na to nezabúdajte, aby ste preventívne odstránili možnosť, že niečo podobné vyvedú práve vaše deti...

Komentáre k článku


Stream naživo