2016-10-16 04:00:00
Lewis Hamilton a Ken
Luis Hamilton a Ken Block

VIDEO: Lewis Hamilton, alebo Ken Block - kto je rýchlejší?

Fanúšikovia rely a Formuly 1 sa roky sporia, že práve ich motoristická disciplína má rýchlejšie pretekárske špeciály.

Ako je to ale naozaj? Nič lepšie nezodpovie na otázku, ako odpovedať na túto otázku, ako vozidlá oboch šampionátov postaviť proti sebe.

Nuž ak aj vás vždy zaujímalo, či je rýchlejší monopost formuly 1 alebo rallye špeciál, nasledujúce video vám odpovie na vašu zvedavú otázku.

Nezvyčajné preteky sa odohrali ešte pred dvoma rokmi na Barbadose. Bolo to v rámci vtedajšieho Top Gear. Na okruhu Bushy Park sa proti sebe postavili dva majstri volantu, britský jazdec a dnes trojnásobný majster sveta v F1 Lewis Hamilton a americký rallye pretekár Ken Block, preslávený videosériou Gymkhana.

Každý si sadol za volant toho svojho  špeciálu. Hamilton teda osedlal monopost z dielne stajne Mercedes AMG Petronas F1 a Block rally Ford Fiesta. Netradičný duel prebiehal na pretekárskom okruhu, ktorý je domovským prostredím formule, nechýbala však ani šotolinová vložka, ktorá zvýhodňovala rely auto. Prach z nespevneného úseku navyše špinil trať, a tak sa formula veľa ráz pekne kĺzala.



Sily teda boli vcelku vyrovnané. Kto však vyhral, ​​vám neprezradíme. Ak vás vždy zaujímalo, či je rýchlejší monopost formule 1, alebo rallye špeciál, priložené video vám na vašu odpovie na vašu zvedavú otázku.

Komentáre k článku


Stream naživo