2016-09-24 12:45:00
Hodinky z kamiónov
Hodinky z kamiónov
Zdroj: Scania

VIDEO: Tieto automobilové hodiny si na stenu nezavesíte!

Firma Scania sa rozhodla prezentovať trocha netradične, ale určite sa jej aktivita nedá prehliadnuť.

Ani z poriadnej výšky, dokonca možno až z vesmíru... Pustil sa do hodín. Žiadna piplavá mechanická precízna práca, ani elektronika. Postavila obrovské hodiny z kamiónov! A celkom presne ide o živé hodiny z idúcich kamiónov. Poviete si, čože je to za novinku? Kam s nimi a o čo vlastne ide? Skôr ako sa dostaneme k odpovediam, musím skonštatovať, že také niečo tu vari ešte nebolo!

Švédska automobilka Scania totiž na rozľahlej pláni jedného prázdneho letiska vybudovala hodiny s výmerou skoro 70 000 m². Ručičky nahradilo 14 kamiónov. Príprava trvala dlho, no výsledok je naozaj výrazný a celkom pôsobivý, hoci ide o reklamu. Scania sa tak postarala o odpoveď na otázku, ako nové modely Scanie obstoja v najťažšej skúške. Skúške časom.

Šoféri si mohli vyskúšať nový model a jeho jazdné vlastnosti. Keď vyspovedali jednu zo šoférok, zdôraznila, že pri takomto štýle jazdenia sa autá výrazne opotrebujú: Preto to doma so svojim „truckom“ určite neskúšajte!

Zdroj: Scania

Nové Scanie sú preplnené technológiami, ktoré majú predĺžiť životnosť a tiež dojazd vozidiel. Kamióny krúžili po letisku prakticky bez zastavenia resp. dotankovania celých 24 hodín. Spolu 90 jazdcov krúžilo po letisku celých 24 hodín. Táto demonštrácia je dobrou aktívnou reklamou, ktorá dokazuje, že nové modely Scania majú skutočne pozoruhodný dojazd a sú schopné prevádzky aj v tých najtvrdších podmienkach.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo