2016-05-21 04:10:00
Fiat 124 Spider propaguje
Fiat 124 Spider propaguje playmate z magazínu Playboy
Zdroj: FCA,Playboy,

Fiat 124 Spider propaguje playmate z magazínu Playboy

Fiat pred štartom predaja modelu 124 Spider nenechal nič na náhodu a propaguje ho, ako sa dá.

Je pozoruhodné, že dokonca aj v prudérnych Spojených štátoch používa veľmi intenzívne využívaný a známy marketingový nástroj - svoje autá ponúkne známym osobnostiam. Na tom by nebolo nič zlé. Mnohé celebrity sa stávajú tvárami značky, či kampane. No v tomto prípade je to predsa len niečo iné.

Herečka a modelka Eugena Washington bola poslednou ženou, ktorá sa objavila v pánskom časopise Playboy nahá. Odvtedy slávny magazín od fotografií odhalených dám upustil, zrejme natrvalo. V súvislosti s titulmi nechýbali ani patričné ​​ceny. Eugena Washington, dokonalá modelka a herečka z Palmdale v Kalifornii, bola menovaná magazínom Playboy, ako Playmate tohto roku. Kakaová kráska Eugena vďaka tomu získala víťaznú cenu 100 000 dolárov a dvojročnú nájomnú zmluvu na užívanie nového Fiatu 124 Spider.

Americká pobočka Fiatu, respektíve koncernu FCA sa samozrejme nezabúda pochváliť, marketing je marketing. Spojenie ženskosti s automobilmi, navyše ešte so športovými autami fungovalo . Napriek tonu, že sa to môže niekomu zdať prvoplánové. Biele talianske dvojča Mazdy MX-5 s kalifornskou poznávacou značkou PMOY 16 je vo výbave Lusso. Tá za Veľkou mlákou zahŕňa vyhrievané kožené sedadlá, doplnky z klavírneho laku a infotainment so sedempalcovým displejom. Americký cenník sa pri Fiate začína na 27 495 dolároch.

Zdroj: FCA,Playboy,

Taliansky roadster je prakticky súrodencom Mazdy MX-5, ktorú nedávno vyhlásili za Svetové auto roka 2016. Hoci sa Fiat 124 Spider vyrába v Japonsku, poháňaný je vlastnými motormi Fiatu. Od najnovšieho modelu Mazda MX-5 sa líši tiež dizajnom – podľa nás vyzerá ešte o čosi krajšie. Zámorskú verziu síce poháňa rovnaký motor ako európsku, teda preplňovaný štvorvalec 1.4 MultiAir Turbo. Namiesto 103 kW výkonu a 240 newtonmetrov krútiaceho výkonu však ponúka viac - 118 kW a 249 Nm. Štandardná je šesťstupňová priamo radená prevodovka, automat s rovnakým počtom rýchlosťou stojí navyše 1 350 dolárov.

Takto sa Fiat 124 Spider prezentoval pri svojom predstavení v USA v apríli tohto roka:



Vráťme sa ešte k Eugene Washington. Vráti sa na stránky júnového amerického vydania magazínu Playboy. Nielen ako cover girl, teda na obálku, ale aj dovnútra. Bude to celkom desať strán. Autorom novej kolekcie fotografií je módny fotograf Jason Lee Parry. Mladá dáma má za sebou bohatú kariéru, okrem módnych prehliadok účinkuje tiež v reklamách a zahrala si aj videoklipoch rôznych interpretov od Leony Lewis po Davida Craiga. Ktovie, ako sa bude páčiť čitateľom tentoraz, keď bude oblečená. Možno bude zaujímavejšia. Práve tým, čo skrýva, nie tým, čo odhaľuje.

P.S. Ak chcete vedieť a vidieť, ako vznikal reklamný spot, máme pre vás aj pohľad do zákulisia jeho prípravy a nakrúcania:

Jozef Vydra
ZDROJ: playboy, FCA

Komentáre k článku


Stream naživo