2016-04-24 06:30:00
Red Bull Car Park
Red Bull Car Park Drift

VIDEO: Ken Block má problém - výrazná konkurencia na obzore!

Zabudnite na gymkhanu, prichádza celkom „iná káva“.

Páčia sa vám drifty, skoky, a vôbec jazda dnes už nestora tohto automobilového umenia, Kena Blocka? Možno máte naopak plné zuby jeho vysoko nákladnej šou, kde sa pod úspech podpisuje aj výborný strih obrazu. Mimochodom, všimli ste si, že sa doteraz všetky diely Gymkhany nakrúcali úplne, ale naozaj celkom bez divákov? Sem-tam sa totiž objaví nejaká chybička a aby sa dala odstrániť, niektoré zábery sa nakrúcajú „do nemoty“ a vyberie sa najlepší.

Prichádza však niečo oveľa lepšie, adrenalínovejšie. Red Bull Car Park Drift je celkom iný zážitok. Navyše naživo, nezostrihaný a – podobne ako preteky Red Bull Air Race, kde sa preháňajú po oblohe lietadlá medzi pylónmi – pred divákmi.

Ak by ste mali pocit, že krivdíme Kenovi Blockovi, nie je to tak, Naopak, všetka šesť a sláva za popularizáciu jednej disciplíny motoristického športu. Hoci sa nemôžeme ubrániť dojmu, že sa jeho Gymkhana od prvého dielu, ktorý bol viac domácim videom znudeného obuvníka a pretekára v jednej osobe, premenila na vysokorozpočtovú záležitosť, ktorá sa snaží divákov oveľa viac šokovať, ako zaujať. Prináša čoraz viac exotické destinácie, luxusné autá a podobné „serepetičky. Jednoducho je to taký driftovací cirkus...

Poviete si, že čo už sa dá nové vymyslieť v tejto oblasti? Nuž, veľa síce nie, ale namiesto vymýšľania teplej vody sa dá prísť s horúcou... Teda namiesto „premakaných“ detailných záberov, spomaľovačiek a podobných fajnovostí televízneho záznamu by vám možno viac lahodila priamočiara akcia s plným plynom, poriadnym driftom a samozrejme vysoko sofistikovaným, lepšie povedané takmer neuveriteľným vodičským umením. Čo tak spojiť prvky gymkhany a driftu do jedného celku?

Riešenie existuje – je to Red Bull Car Park Drift. Jazdí sa v arabských krajinách a je to naozaj dobre „plnotučná“ zábava pre všetkých, ktorí majú radi vôňu benzínu a všetky už spomínané prvky vodičského umenia (aj techniky)

Určite lepšie ako to vysvetľovať, je aspoň (prvý) raz sa pozrieť, ako to naozaj vyzerá. Možno ste v tomto momente našli novú zábavu... Už vidím, ako sa niektorým z vás rozjasňuje pohľad a začínate premýšľať o európskom šampionáte. No ktovie. Nevieme však zatiaľ o ničom takom, ale čo ak majú v Red Bulle aj to za (ho)lubom...

Teraz si už vychutnajte jazdu šampióna za rok 2015, Ahmeda Dahama zo Spojených arabských emirátov:

Jozef Vydra
ZDROJ: redbull.com

Komentáre k článku


Stream naživo