2016-03-20 12:00:00
Rémi Gaillard ako slepec
Rémi Gaillard ako slepec za volantom
Zdroj: Rémi Gaillard

VIDEO: Slepec za volantom – iba čierny humor, alebo..?

Rémi Gaillard zasa provokuje - ako nevidiaci za volantom Peugeotu 205

Šoférovať auto pomocou slepeckej palice? To môže skrsnú jedine v hlave nepolepšiteľného francúzskeho komika.

Asi ho poznáte z rôznych „nachytávok“, kde sa snažil pobaviť ľudí a zároveň znepríjemniť prácu polície. No zdá sa, že toto už celkom slušne prehnal!

Ak budete považovať tento druh humoru ako sa vraví „za čiarou“, vôbec sa nebudeme čudovať. Hoci treba povedať, že práve prekračovanie konvencií je v  prípade Rémiho Gaillarda cieľom.

Už sme ho videli v rôznych situáciách, možno vám najviac utkvelo v pamäti video, kde bol „prezlečený“ za radar a fotil s bleskom policajné auto idúce okolo.

Alebo mal na sebe obrovskú ulitu a pomaly sa plazil prostriedkom cesty ako slimák.

 

Jedným z jeho posledných počinov bolo, že postavil pred stacionárny radar sporo oblečenú dievčinu. Celkom logicky, že vodiči spomaľovali, aby si ju obzreli. No a mohli by sme pokračovať.

Tento najdrzejší komik má totiž na svojom konte oveľa viac vylomenín, ktoré „spáchal“. Takmer vždy v tom boli zamontovaní policajti, z ktorých si rád, často a masívne uťahuje. Asi aj je prečo. Samozrejme hovoríme o francúzskych „strážcoch zákona“.

Zdroj: Rémi Gaillard

V najnovšom videu sa Rémi Gaillard posadil za volant poriadne otlčeného Peugeotu 205 a počas jazdy sa správal ako slepec, ktorý sa orientuje pomocou svojej palice vystrčenej z okienka vodiča. Téma bielej palice sa vo videu objavuje aj v iných súvislostiach. Napríklad hrá slepca nielen za volantom, ale sa púšťa aj do situácií, ktoré by pre skutočne nevidiaceho človeka mohli byť výrazne nebezpečné. Napríklad sa promenáduje po kamennom zábradlí, chodí po kruhovom objazde, alebo v nákupnom centre po jazdiacim páse, ale v protismere. A ľudia sa mu ešte snažia pomôcť. Ani len netušia, že s dali napáliť. No ak naozaj ste priaznivcom čiernemu humoru, toto video si určite pozrite!

Najväčším gólom v ňom je totiž pasáž, keď Rémi Gaillard ide autom okolo policajtov, ktorí sú však „zažratí“ do kontroly odstavených vodičov – ktovie, čo asi tak spáchali. Mimochodom podobnosť s našou políciou je absolútne vylúčená... Iba ak by bola, ale naozaj iba celkom náhodná.

Zdroj: Rémi Gaillard
Zdroj: Rémi Gaillard

Gaillardove kúsky patria do skupiny tých, pri ktorých sa patrí upozorniť, že toto doma naozaj neskúšajte! Ale pozerať sa na ne dá pekne. Na prvý pohľad sa to všetko zdá byť nebezpečné. Na prvý pohľad áno. Uvedomte si však, že ten človek, ktorý nevie trafiť na čerpacej stanici k výdajnému stojanu, v skutočnosti vidí veľmi dobre...

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo