2016-02-26 15:25:00
„This Day Forward” s
„This Day Forward” s Mini v hlavnej úlohe
Zdroj: BMW Group

VIDEO: Krátky film s Mini na slnečný piatok od oskarového režiséra

Aj u vás svieti dnes slnko? Po dňoch so zamračenou oblohou to poteší.

Isto vás poteší aj neobyčajný krátky film oskarového režiséra Joachima Backa. Ako inak, je o autách. Presnejšie o značke Mini, ktorá spustila tretiu fázu kampane predstavenia nového modelu Mini Cabrio. Nakrútila film, ktorý režíroval oceňovaný režisér. Joachim Back získal v roku 2010 prestížne ocenenie Oscar za najlepší krátky film „The New Tenants”.

Tentoraz ide 9 minútové dielko doslova v ústrety dňu. Mimochodom, jeho názov v origináli je „This Day Forward”. O čo v ňom ide? neraz stojíme pred dilemou, čo použiť – či rozum, alebo srdce. Na to, aby sme zistili, čo vlastne chceme, potrebujeme niekedy viacero pokusov. Hlavná postava Jake je v presne takejto situácii. Musí sa rozhodnúť či predá svoju nahrávaciu značku za niekoľko miliónov, alebo ponuku odmietne a bude pokračovať v napĺňaní svojho sna v hudobnom biznise.

Film je zostavený z troch epizód, v ktorých Jake nanovo prežíva deň svojho rozhodnutia a ukazuje, ako sa rozhodol nasledovať svoje srdce. Jedinečná technika rozprávania príbehu, ktorá krok za krokom odhaľuje rôzne aspekty a detaily príbehu, vytvára napätie a odhaľuje okolnosti Jakeovej dilemy. Jake zosobňuje cieľovú skupinu značky Mini s pozitívnym a kozmopolitným prístupom k životu ako aj vlastnosti nového Mini Cabrio, vozidla s otvoreným duchom.

Zdroj: BMW Group
Zdroj: BMW Group

Krátky film s názvom „This Day Forward” sa nakrúcal na Miami a v jeho okolí ako aj na Florida Keys. Pobrežie Mexického zálivu s bielymi plážami a palmami a otvorené a multikultúrne mesto Miami korešpondujú s duchom nového Mini Cabrio. Scenár vznikol v úzkej spolupráci medzi značkou MINI a londýnskou agentúrou WCRS. Dánsky režisér krátkych filmov Joachim Back je vďaka svojim skúsenostiam ideálnym kreatívnym partnerom. Jeho filmárske skúsenosti a cit pre detail urobili z tohto filmu oveľa viac než len klasický reklamný spot. Jeho prístup k interpretácii vlastností Mini Cabrio z neho robia niečo naozaj výnimočné. 

Fakt, že kampaň využíva krátky film a nie klasické médiázvýrazňuje novú stratégiu značky Mini zameranú na autentické zážitky a na obsah. Mini sa krátkym filmom oslobodzuje od tradičných reklamných médií. Kampaň využíva Jakeov autentický a uveriteľný príbeh, aby citlivo a moderne vyjadrila hlavné hodnoty značky, ktorými sú vášeň a pozitívny prístup k životu.

Zdroj: BMW Group
Zdroj: BMW Group

Krátky film je ústredným motívom globálnej kampane na model Mini Cabrio. Posolstvo kampane „Stay Open” nadväzuje na kampaň predchádzajúceho modelu, ktorá sa niesla v duchu posolstva „Always Open”. Zdôrazňuje možnosť jazdiť dlhšie s otvorenou strechou, k čomu prispievajú nové prvky výbavy. Tiež odráža dobrodružného ducha kozmopolitnej a cieľovej skupiny. Asi už netreba veľa slov, radšej si pozrite, aký je výsledok filmovačky v hlavnej roli s Mini Cabrio...

 


ZDROJ: BMW Group, Mini

Komentáre k článku


Stream naživo