2016-01-20 12:08:00
VW Pasat cúval s
VW Pasat cúval s prívesom - aj predbiehal

VIDEO: Passat s prívesným vozíkom pri cúvaní aj predbiehal

Nemožné? Ľudí dnes treba zaujať - preložené do súčasnej reči to neraz znamená šokovať.

Toho sa chytil aj Volkswagen, ktorý sa rozhodol netradičným spôsobom spropagovať zaujímavú technológiu dostupnú v najnovšom Passate – asistenta  pre cúvanie s prívesným vozíkom.  Trailer Assist naozaj dokáže cúvať bez prispenia vodiča, ktorý len nastaví, prípadne upravuje požadovaný uhol medzi vozidlom a prívesom a pridáva a uberá plyn. Je to iste veľmi výrazná pomôcka, no predsa len treba, aby mal vodič dobrý odhad a isté skúsenosti.

Na tomto videu, síce s modelom Touran je to veľmi pekne vysvetlené, ako systém vlastne funguje.

Volkswagen sa rozhodol pre naozaj nezvyčajnú formu propagácie aj pre svoj najnovší Passat s funkciou Trailer Assist. Marketingové oddelenie nemeckej automobilky sa rozhodlo zviditeľniť ho aj prostredníctvom geniálnej reklamy, ktorú nakrútila nórska divízia firmy. V nej auto s prívesným vozíkom neustále cúva. Počas toho dokáže také kúsky, ktoré nezvládne každý vodič ani len bez prívesu. Passat sa vydal na kruhový objazd či do parkovacej garáže. Jeho jazda bola pre mnohých ľudí okolo dokonalým šokom. Passat s prívesom predviedol rýchlu jazdu v zákrute s pískajúcimi pneumatikami, ale tiež predbiehanie počas „cúvania“. Ľudia sa nestačili čudovať. Tu je dôkaz:

Ako je to ale vôbec možné, že dokázal jazdiť neustále „na spiatočku“?  Odpoveď je jednoduchá. Technici Volkswagenu upravili pre potreby reklamy auto a to poriadne radikálne: vozidlo rozrezali a okolo prednej časti postavili konštrukciu, ktorá pripomína prívesný vozík. Nakoniec ste to videli v závere predchádzajúceho videa.

Teraz sa objavilo ďalšie video, kde Volkswagen odhalil prípravu techniky, aj celej reklamy. Finta, ktorá umožnila túto jazdu v tomto prípade je ukrytá vlastne v prívese. Nie je to ozajstný príves, ale akási skrýša pre prednú časť Passata. Vonkajšie panely tvoria panely z plexiskla. Fólia zabezpečila, že sa dalo pozerať zvnútra von, ale naopak nie. Na prvý pohľad to je celkom obyčajný prívesný vozík pripojiteľný k autu, akých jazdí po cestách množstvo. V skutočnosti to je špeciálny vozík, v ktorom je vodič a časť pohonného reťazca auta. Pre bezpečné ovládanie tejto súpravy bol treba neustále komunikovať medzi vodičom sediacim za volantom „prívesného vozíka“ a vodičom, ktorý sedel klasicky v aute.

Jozef Vydra
ZDROJ: autoevolution.com

Komentáre k článku


Stream naživo