2015-11-21 03:55:00
Predbiehanie po zvodidlách
Predbiehanie po zvodidlách
Zdroj: http://mediarocks.rocks

VIDEO: Predbiehanie v Rusku – misia zvodidlá

Aj v tomto prípade možno hovoriť o tom, že to vážne niekto poriadne prehnal. „Čoho je veľa, toho už je moc“, zvykne sa hovoriť, keď vykypí z hrnca.

Rusi sú známi svojim neveľmi zodpovedným prístupom k zákonom, presnejšie k dopravným predpisom. Nie nadarmo to potom na ruských cestách vyzerá ako na divokom východe...

Úctu k pravidlám, ale aj k ostatným účastníkom cestnej premávky absolútne neprejavil vodič malého auta, ktorý si „vyšliapol“ na omnoho väčšie, silnejšie a širšie. A to celkom netradične – predbehol ho cez zvodidlá! Jazda cez odstavné pruhy pri obchádzaní dopravnej zápchy už nie je nič, teraz fičí celkom iná disciplína.

Pred časom sme vám ukázali, ako ruskí vodiči predbiehali autá stojace v zápche po chodníku. Pred pár dňami sme zasa priniesli spanilú jazdu po koľajniciach električky. Všetko to zvládali s pozoruhodnou bravúrnosťou. Teraz sa ale jeden z nich rozhodol pre celkom iný bizarný spôsob. Charakterizuje ďalší zo stupnice umu, alebo odvahy, či skôr bláznovstva, vlastne bezohľadnosti.

Nie na každom mieste, kde sa tvoria kolóny, sú totiž v blízkosti k dispozícii "prázdne" koľaje. S odstavnými pruhmi to býva lepšie, na niektorých miestach ale nie je medzi stojacimi autami a zvodidlami deliacimi je od protiľahlého pruhu či priestoru vedľa cesty dostatok miesta, aby sa tam vošiel ďalšie vozidlo. Zdanlivo neriešiteľná situácia, nie však pre tohto Rusa. Využil prednosť svojho malého (auta) a pri predbiehaní sa vybral kolesami po betónových zvodidlách.

Ozaj, už ste sa niekedy zamysleli, čo sa stane, ak by ste vošli kolesami na betónové zvodidlá, ktoré nemajú rovné boky? Majú ich tak tvarované naschvál, aby si vodič, ktorý z akejkoľvek príčiny stratí orientáciu, neodrel pri kontakte s nimi hneď celé auto. Takto SA kontakt skončí maximálne poškodeným diskom kolesa. Pri pneumatikách s vyšším profilovým číslom sa dá za určitých okolností aj čiastočne vojsť na boky týchto zvodidiel. Ruský vodič to možno už niekde vyskúšal a keď zistil, aká je to „výhoda“, rozhodol sa túto „prednosť“ zneužiť. Spolu s malou šírkou svojho auta tak našiel priestor, ako byť vpredu na úkor ostatných. Nezdá sa vám to fér? Nuž, je to minimálne pozoruhodné. Ale Rusko a vodiči na tamojších cestách sa nikdy nesprávali férovo voči ostatným...

Jozef Vydra
ZDROJ: mediarocks.rocks

Komentáre k článku


Stream naživo