2015-10-03 04:10:00
Toyota RAV4 dotrhaná psami
Toyota RAV4 dotrhaná psami
Zdroj: worldcarfans.com

VIDEO: Automobilové psie hody – takto dotrhali Toyotu RAV4

Keď sa ešte predávali Trabanty kolovali o nich rôzne vtipy, Napríklad že ich nezožerie hrdza, ale môže pes.

Zdá sa vám to pritiahnuté za vlasy? Trabant mal oceľový základ a karosériu z termoplastu, ktorý by teoreticky mohli psy „skonzumovať“. Ale nestávalo sa, nechutil im. Čo dnes primiešavajú výrobcovia áut do plastov, že zachutili túlavým psom?

Práve túlavé psy mávajú hlad ako vlci. To sa dá čakať. No že sa s chuťou pustia do častí auta, by asi očakával málokto. A predsa! Na jednej strane sú večne hladné psy, na druhej prísady, ktoré pri recyklácii plastov dodávajú automobilky do svojich výrobkov. Možno je v niektorých plastoch ako plnidlo kostná múčka... To je už ale  skôr sci-fi konštrukcia, hoci nevedno, či na nej nebude niečo pravdy.

Pravdou však je, že psom v Rumunsku aj v Rusku zachutila Toyota RAV4. V prípade ciest do spomenutých krajín by bolo vhodné informovať sa o možnosti (pri)poistenia auta za škody spôsobené zvieratami. RAV4 musí byť pre psov naozaj veľmi zaujímavý artikel, na ktorom si chcú pochutnať. Presvedčil sa o tom aj jeden z majiteľov tohto SUV v rumunskom hlavnom meste, keď našiel v Bukurešti jedno ráno svoje auto v doslov dotrhanom stave. Výsledok pôsobenia psích zubov si môžete pozrieť na fotkách.

Naozaj to nebola „práca“ vandalov, ktorí by si chceli vyliať zlosť na majiteľovi tohto auta, ale potulných psov. S tými majú v Rumunsku stále veľké problémy. Vedia byť totiž veľmi nebezpečné, keď sú hladné. No prečo si vybrali práve túto Toyotu, nie je známe. Veď plasty nie sú priveľmi jedlá vec, ani keby ste mali oceľový žalúdok a hlad väčší, ako vagón... Alebo ani keby ste doslova umierali od hladu. Bude v tom asi niečo iné, možno naozaj nejaká vôňa od niektorého z plnidiel, či zmäkčovadiel, ktorá psom pripomína ich vytúžené jedlo.

Zdroj: worldcarfans.com
Zdroj: worldcarfans.com

Nebol to totiž jediný prípad, keď sa hladní túlaví psi pustili do auta. Konkrétne opäť do Toyoty RAV4. Na videu, ktoré by malo pochádzať z Ruska, vidno svorku psov priamo v akcii, ako ohlodávajú, či skôr trhajú prednú časť modelu RAV4. Možno to tak dajako bolo aj v prípade nebohej Toyoty v Bukurešti, no v tomto prípade chýba obrazový záznam ako dôkaz. Nedá mi, aby som v štýle titulu jedného filmu neskonštatoval: „Niečo na tej Toyote je...“ No hej, vie ale niekto naozaj, že čo, aby „chutila“ psom?

Jozef Vydra
ZDROJ: worldcarfans.com

Komentáre k článku


Stream naživo