2015-09-27 07:05:50
Rus vybrzďoval sanitku
Rus vybrzďoval sanitku

VIDEO: Ruský vodič si zaslúži titul idiot roka – vybrzďoval sanitku

Kamery na palube ruských áut dokážu prekvapiť vždy znova a znova. Aj tentoraz.

Ak má niekto rýchle auto, ešte to neznamená, že musí byť najrýchlejší. A keď nemôže byť, že bude ostatných brzdiť. Ale dokonca vybrzďovať a tak ich „vyučovať“, aby vedeli ako sa jazdí „správne“. Teda podľa neho. Tento vodič s BMW M6 ja naozaj idiot roka, lebo na diaľnici vybrzďoval húkajúcu sanitku, ktorá na to mala dôvod – viezla pacienta po diaľnici blízko Zelenogradu trpiaceho trombózou (cieva upchaná krvnou zrazeninou), čo môže byť aj život ohrozujúci stav.

Nevieme síce, čo všetko sa odohrávalo pred zverejneným záznamom, no podľa dostupných správ aj vypočúvania vodiča BMW M6 nešlo o nič iné, ako o jeho nespokojnosť. Nepáčilo sa mu, že vodič z jeho pohľadu pomalej sanitky blokoval ľavý pruh. Nie je to nič nelegálne, ani nemorálne. Treba pripomenúť, že vodič sanitky so zapnutými majákmi môže ísť po diaľnici aj v tom najrýchlejšom pruhu napriek tomu, že nejde maximálnou rýchlosťou  a ostatné pruhy nie sú plné. To sa nezdá zo zverejneného záznamu. Treba však povedať aj to, že mohol ísť ktorýmkoľvek jazdným pruhom a nikto by mu nič nemal povedať.

Jeho plné morálne aj legálne právo zostať v ľavom pruhu sa však nepozdávalo vodičovi M6-ky. Ak mal naponáhlo z akéhokoľvek dôvodu, mohol ho (hoci by nemal...) predbehnúť aj v strednom pruhu a diaľnice a zmiznúť v diaľke. Lenže on to nezvládol zrejme najmä psychicky a ako „správny idiot“ riešil viac ako to, že sa ponáhľa skôr to, že riešil správanie iných. Nanešťastie veľmi nevhodným spôsobom. Rozhodol sa sanitke blokovať cestu a veľmi výrazne povedať jej vodičovi, že má jazdiť viac vpravo.

Ak ste prekvapení, že sa vodič sanitky nebránil viac (aspoň slovne), zjavne bolo jeho prioritou čo najskôr bezpečne doviezť pacienta do nemocnice, ako... zvíťaziť nad idiotom. Získal si naše sympatie a takýchto vodičov sanitiek si treba želať čo najviac. Nech je pre nich prioritou zdravie pacienta a nie duševná porucha iného vodiča. Lebo s niektorými vodičmi sa ani pri najlepšej vôli nedá dohodnúť.

Komentáre k článku


Stream naživo