2015-05-16 11:59:25
Žena podpálila mužovi auto
Žena podpálila mužovi auto na čerpacej stanici
Zdroj: ynetnews.com

VIDEO: Zákaz fajčenia na benzínke nemusí dopadnúť dobre

Ako by ste zareagovali, keby vás niekto požiadal o cigaretu na čerpacej stanici?

Je predpoklad, že by ste odmietli, pretože fajčenie je v týchto miestach zakázané. Lenže dodržiavať zákaz fajčenia na benzínke nemusí byť taká výhra, ako sa zdá.

Je veľa miest, na ktorých je zakázané fajčiť z úplne logických príčin. Napríklad na čerpacích staniciach. Je to miesto plné horľavín a výparov z nich. Na ich zapálenie stačí nepatrná iskra, nieto otvorený oheň pri zapaľovaní cigarety. Dodržiavať na takom mieste zákaz fajčenia, či akejkoľvek inej manipulácie s otvoreným ohňom je teda vrcholne rozumné.

Veľmi vhodné sa zdá byť aj odmietnutie niekoho, kto by chcel takýto zákaz porušiť. Až taká výhra to však byť nemusí, ak natrafíte na nesprávneho človeka. Dnes to už vie aj izraelský muž, ktorý v Jeruzaleme uprostred dňa tankoval palivo na čerpacej stanici v Betlehemskej ulici. Nie je to vymyslený príbeh, ale začiatok krutej reality.

Tohto tankujúceho muža prišla požiadať o cigaretu 35-ročná žena. Odmietol ju, buď bol nefajčiar, alebo z dôvodov, ktoré sme už uviedli skôr. Jednoducho dávať niekomu cigaretu na čerpacej stanici – to vyzerá na poriadnu nepríjemnosť. Nakoniec sa to aj potvrdilo, keď si týmto rozhodnutím spôsobil problém, za ktorý vlastne nemohol.

Ženu totiž jeho odmietnutie výrazne nepotešilo a po kratučkom zaváhaní sa otočila späť a priložila zapaľovač k ústiu tankovacej pištole. Jednoznačne zlý úmysel, žiadna náhoda! Potom už mali veci rýchly spád. Nemohlo to dopadnúť inak, ako náhlym a veľkým požiarom. Našťastie muž nespanikáril a bleskovo zareagoval – vytiahol pištoľ z ústia nádrže. Vytieklo z nej tak našťastie len trocha paliva a požiar sa preniesol na zem za auto, v ktorom v tom čase sedel jeho brat.

Celý incident sa tak našťastie obišiel bez vážnejších následkov pre všetky zúčastnené strany. Okrem ženy, ktorá skončila v rukách polície. Jej matka vypovedala, že dcéra trpela psychickými poruchami...

Opäť sa raz ukázalo, že najhoršia je zrážka s blbcom. Môžete byť akokoľvek zodpovední a dodržiavať zákony, príkazy, nariadenia, dokonca myslieť za iných – stačí sa stretnúť s idiotom a všetko dopadne úplne inak, ako predpokladáte – zväčša úplne opačne, ako ste chceli svojim normálnym správaním zabrániť...

Jozef Vydra
ZDROJ: YouTube, Reuters, ynetnews

Komentáre k článku


Stream naživo