2015-04-27 04:00:00
Najrýchlejší biliard na svete
Najrýchlejší biliard na svete
Zdroj: Barcroft Cars

Chevrolet Malibu je po úprave najrýchlejším biliardom na svete

Pôvodne mal byť obyčajnou rekvizitou, ktorá priláka zákazníkov k predajni biliardových stolov.

Teraz je všetko inak a pôsobí ako magnet na krásky, ktoré sa vynímajú aj na stránkach známeho pánskeho magazínu. Zmena je to očividná a starnúci zaoblený Chevrolet 2000 dostal nový život.

Američan Joe Fiscella chcel viac zviditeľniť svoju formu a potreboval na to jazdiacu reklamu. Pre to prestavali tvarovo skôr nezaujímavý Chevrolet na pojazdný biliard. To však nebolo dosť a preto pridal ďalšie ingrediencie. Teraz je auto s hlasnou hudbou a vychladeným pivom hviezdou kalifornských ulíc. Jednoducho ponúka zábavu na americký spôsob.

Starý Chevrolet je dnes akousi instatntnou mobilnou herňou, lebo do jeho portfólia pribudli ďalšie lákadlá. K výbave najrýchlejšieho biliardového stola totiž patrí aj terč na šípky, k tomu nevyhnutná chladnička a poriadny sound systém. „Neviem čím to je, ale dievčatá z tohto auta šalejú“, smeje sa Joe Fiscella.

Ako sa mu podarilo urobiť zo zabudnutého auta takú úspešnú atrakciu? Na začiatku si Joe Fiscella z Triangle Billards v kalifornskom Orange County vybral profesionála, ktorý sa živí prestavbou áut. Stal sa ním Vini „Big Daddy“ Bergeman, ktorý pomohol s návrhom celého dizajnu a Fiscella vybral značku a model vozidla, ktoré chcel použiť. Potom sa začal brainstorming.

Zdroj: Barcroft Cars
Zdroj: Barcroft Cars

Po tomto „prevetrávaní“ mozgov nakoniec  ako východiskový model použili Chevrolet 2000 Monte Carlo. „Chevroletu 2000 Monte Carlo sme  odrezali strechu a zadnú polovičku auta. Na podvozok sme namontovali biliardový stôl. Auto to zvláda skvele, je naozaj pohodlné", hovorí Joe Fiscella, riaditeľ firmy na výrobu biliardových stolov a dodáva, že podľa neho zvláda dokonca rýchlosť až 160 km/hod.

Zdroj: Barcroft Cars
Zdroj: Barcroft Cars

Osud auta bol pôvodne jasný a malo slúžiť len ako rekvizita, podporujúca predaj biliardových stolov. No počas prestavby sa Fiscella rozhodol, že do neho pripojí ďalšie príslušenstvo pre správnych chlapov. K biliardovému stolu tak pribudol aj veľkoplošný televízor a ostatné spomínané doplnky – terč  na šípky, chladnička a výkonné ozvučenie.

Vďaka tomu sa dá s týmto autom hrať biliard kdekoľvek, kde zaparkuje. Na party alebo na parkovisku. Z rekvizity sa tak zrazu stala poriadne živá záležitosť. „Asi najzaujímavejšia akcia, ktorú sme s týmto autom zažili, bola naša účasť na party pre Playboy".

Kalifornské slnko je pre tento druh zábavy ako stvorené – auto sa dá totiž použiť iba dovtedy, kým nezaprší. Ale ak sa „strčí“ pod strechu nejakej haly, či do väčšieho stanu, zábava môže pokojne pokračovať bez obmedzení až do omrzenia...


ZDROJ: nypost.com

Komentáre k článku


Stream naživo