2015-04-19 04:00:00
Rýchlo a zbesilo 7
Rýchlo a zbesilo 7 - ako sa nakrúcali naháňačky

VIDEO: Ako vo filme Rýchlo a zbesilo 7 nakrúcali akčné scény a naháňačky

Možno sa aj vy pýtate, či je vo filme viac trikov ako reálnych záberov, ktoré tvorcovia nakrúcali.

Vyzerá to tak, že hoci sa „digitálni mágovia“ dostatočne vybláznili aj v scénach so zeleným kľúčovacím pozadím, superúspešný film Fast and Furious 7 obsahuje viac reálnych scén, ako sa na prvý pohľad zdá. Akčné filmy Rýchlo a zbesilo hovoria o ilegálnych pretekoch rýchlych automobilov v uliciach. Tragicky zosnulý herec Paul Walker v nich stvárnil postavu policajta Briana O'Connera. Prvý film série z produkcie Universal Studios prišiel na filmové plátna v roku 2001.

Výbuchy, šmyky a nehody. Tak vyzeralo nakrúcanie populárneho filmu Rýchlo a zbesilo 7. Pôvodná premiéra mala byť 11. júla 2014. No smrť hlavného predstaviteľa zabrzdila jeho uvedenie do kín. Počas nakrúcania filmu, konkrétne 30.11. 2013, zomrel pri autonehode Paul Walker, jedna z hlavných hviezd celej filmovej série.

Tragédia sa stala počas jazdy na charitatívnu akciu Reach Out Worldwide na pomoc Filipínam postihnutých nedávnym tajfúnom. Paulov priateľ stratil kontrolu nad autom a následne narazil do stromu, pričom auto explodovalo a začalo horieť. Film mal zdržanie a dostal sa do kín až začiatkom roka 2015.

Bola to nielen zábava, ale aj poriadny kus umenia

Film Rýchlo a zbesilo 7 je akčným kinopríbehom a zároveň poctou zosnulému hercovi Paulovi Walkerovi, ktorý ho nestihol donakrúcať. Má zaujímavé zákulisie, ktoré sa oplatí vidieť. Aj preto vám prinášame toto video, na ktorom uvidíte, ako sa nakrúcali akčné automobilové scény. Aj keby ste si už boli pozrieť film v kine a zaujíma vás, ako jednotlivé triky vznikali, tu môžete vidieť všetko názorne.

Je to očividne výborná filmárska práca a nebojíme sa ju označiť za umenie. Načasovať všetko správne muselo byť veľmi náročné. Aj kaskadéri za volantom predviedli výbornú prácu a ukázali, čo všetko sa dá s autami vlastne robiť. Ak ste ešte neboli na filme, pozrite si nasledujúce 3 minúty a urobte si chuť.... Dozviete sa, aspoň zhruba, ako prebiehalo nakrúcanie.

Jozef Vydra
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo