2015-04-17 11:40:00
Ruske vypadlo dieťa z
Ruske vypadlo dieťa z auta
Zdroj: carscoops.com

VIDEO: Vypadlo jej dieťa z auta – titul Matka roka asi Ruska nezíska

O svoje deti sa väčšinou staráme ako o oko v hlave. Ale nie všetci.

Máme tu ďalší príklad situácie na cestách, ktorý zachytila kamera na palube auta v Rusku. Určite nepatrí do kategórie hodných nasledovania. „Vysypať“ vlastné dieťa z auta v zákrute nepatrí k prejavom nedostatku vodičských schopností, ale skôr inteligencie...

V tomto zdokumentovanom prípade je úplne evidentné, že matka podcenila schopnosti, medzi ktoré patrí hlavne zvedavosť detí. Asi jej nič nehovoria detské poistky na zadných dverách. Vedela by, že dieťa patrí tam. Teda aspoň také veľké, ktoré už nesedí len v autosedačke, ale sa živo zaujíma o dianie okolo seba.

Fyzikálne zákony sa oklamať nedajú, hoci si to mnohí ľudia za volantom myslia. Je to zároveň miesto, na ktorom treba myslieť a to aj dopredu – čo všetko sa môže stať. Predvídavosť je potrebná, skôr nutná výbava každého vodiča. Ešte aj pred jazdou. Premýšľať treba hlavne pri prevážaní detí. Práve na to vodička z priloženého videa nepochybne zabudla.

Inak by sa jej ťažko mohlo prihodiť, že jej v križovatke vypadne dieťa na cestu. Hoci tvrdíme, že takéto dieťa je práve vo veku, keby malo ešte sedieť vzadu, pochopíme, že ho už posadila na predné sedadlo spolujazdca. No že ho nepripútala a nechala ho otvoriť dvere, alebo sa pri jej počínaní otvorili samé, je nepochopiteľné a odsúdeniahodné. To však nie je koniec príbehu...

Bolo naozaj veľkým šťastím, že vodič auta, z ktorého sa celý incident podarilo nakrútiť, bol dostatočne ostražitý a dieťa neprešiel. Ani iní vodiči. Našťastie sa (možno okrem šoku a pár získaným odreninám) nič vážnejšie nestalo. Ani vodičovi, ktorý musel zostať minimálne nepríjemne prekvapený a šťastím určite nežiaril.

Chápem, nehody sa stávajú na dennom poriadku – a ruku na srdce, kto z nás neurobil niekedy niečo hlúpe? No táto dáma sa po udalosti správala akoby namiesto mozgu mala otruby! Dieťa opäť posadila dopredu, kde na tomto type auta nemôže zaistiť dvere proti otvoreniu zvnútra tak jednoducho, ako zadné a navyše ho znova ani len nepripútala! A nevyzerá to tak, že by sa ani ona sama po nastúpení do auta pripútala a hneď odišla.

Tak to už naozaj nie je chyba, ani nedbanlivosť, ale do neba volajúca hlúposť. Ísť takýmto príkladom svojim vlastným deťom? Nie, nie - fakt si titul Matka roka nezaslúži! Smolou pre toto dieťa je, že si rodičov nevyberáme. Dokonalú matku by si predstavovalo asi inak.

Jozef Vydra
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo