2015-04-02 10:10:51
Vodič zoskočil autom z
Vodič zoskočil autom z odťahovky - záchrana pred odtiahnutím...

VIDEO: Ako prejsť odťahovákom cez rozum? Wranglerom!

Vyšmyknúť sa z pazúrov odťahovky chce nielen odvahu, ale aj vhodné auto. Najlepšie poriadnu štvorkolku.

Stalo sa už aj vám, že ste boli svedkom, ako vám odťahujú auto? Je to dobrý biznis. Nestačí, že prídete na miesto činu a chceli by ste auto „zachrániť“ pred odťahom tým, že zaplatíte pokutu. Keď je už naložené, nikto sa s vami nebaví. Vtedy odťahová služba (u nás s asistenciou polície...!) nie je ochotná auto vyložiť, zbytočne by ste platili pokutu za zlé parkovanie na mieste, auto vám odtiahnu. Musíte sa dopraviť na miesto, kde ho zložia, zacvakať aj za odťah (výrazne drahší ako iba pokuta) a preto je jasné, prečo ide o výnosné podnikanie.

V USA sa používajú iné odťahovacie vozidlá, ako u nás. Odťahovanie áut tam tiež nie je nič neobvyklé. Ak sa auto odťahuje iba preto, že niečo nie je celkom na 100 % a pritom netvorí prekážku na ceste, alebo neblokuje vjazd, či výjazd do garáží, je to nielen nepríjemné, ale aj trocha pritiahnuté za vlasy. „Naložia“ iba jednu nápravu a po druhej „odjachajú“ s autom preč. Čo stálo za pokusom odtiahnuť biely Jeep Wrangler v Chicagu, ako to zachytilo video nižšie, nám nie je presne známe, ale nie je to tak podstatné. Aj v USA však platia isté elementárne princípy, napríklad za nelegálne sa považuje odtiahnuť auto, ak je vo vnútri vodič auta, alebo posádka.

Vodič odťahovacieho vozidla v Chicagu však na toto nebral ohľad – alebo o existencii vodiča za volantom Jeepa Wrangler nevedel. Jednoducho naložil zadnú nápravu a bol pripravený odísť. Majiteľ Jeepu sa však odtiahnuť nechcel nechať a preto riešil tento pokus po svojom - naštartoval a odišiel. Vďaka schopnému mechanickému pohonu všetkých kolies to mohol zvládnuť. Keby mal iné auto, ktoré sa síce ako štvorkolka tvári, ale má napríklad iba pohon prednej nápravy, nebolo by to možné.

Vďaka tomu, že je Jeep Wrangler je schopný off-road aj v sériovom stave, bol schopný jeho majiteľ hneď a vcelku svižne odísť. Na rozdiel od vodiča londýnskeho Vauxhall Astra, ktorý sa tiež nezmieril s odťahom svojho auta a „zoskočil“ z plošiny odťahovacieho bvozidla. To si môžete pozrieť v druhom videu celkom na konci článku.

Podľa popisu videa sa odťahová služba snažila vozidlo odtiahnuť vo chvíli, keď bol vodič vo vnútri, čo je len ťažko legálne. Existuje však aj možnosť, že vodič do auta naskočil, keď videl, že majú jeho auto odtiahnuť. Očividne sa ale vyklonený z okna snaží gestikuláciou a možno aj hlasom dovolať vodiča odťahovky. No ten v kabíne auta nepočul, alebo nechcel počuť... Nech je už ako chce, vodič odťahovaného auta sa pomoci nedovolal – tak si pomohol sám.

 

No a tu je ešte sľúbené auto z ulíc Londýna – aj s parádnym zoskokom z korby odťahovacieho vozidla. Len škoda, že po tomto čine ostal Vauxhall Astra nepojazdný... a potreboval znova použiť odťahovku – do servisu:

Jozef Vydra
ZDROJ: carscoops.com, youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo