2015-02-28 04:25:25
Motorkár skoro prišiel o
Motorkár skoro prišiel o hlavu...

VIDEO: Motocyklista skoro prišiel o hlavu! Ďalší si ju takmer rozbili

Šťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch. K takým šťastlivcom patrí aj čínsky skútrista.

Číňan na motocykli mal určite svoj šťastný deň. Veď takmer stratil o hlavu a nebola v tom láska. Riadením osudu a takmer zázrakom prežil. Príčina bola na prvý pohľad banálna, no mohla ho stáť aj život.

Jednoducho „prehliadol“ náves za kamiónom, ktorý zastavil pred ním na križovatke. Kam sa pozeral nevedno, no toto sa môže stať aj vám, ak snívate, alebo ste zamyslení a nevenujete pozornosť svojmu okoliu.

Tento čínsky vodič skútra na svoju nepozornosť takmer doplatil najvyššou cenou a keďže si nevšimol, že auto pred ním spomaľuje, narazil hlavou o výčnelok návesu, ktorý bol len základňou na prevoz väčších bremien. Šťastie, že mal prilbu, inak by sa zo zeme už asi nepozviechal.

Chybou však nie je len jeho nepozornosť, ale aj konštrukcia návesov a prívesov. Tie najmodernejšie majú nízko umiestnené nárazníky a záchytnú tyč, ktorá znemožňuje, alebo výrazne obmedzuje, aby sa pod podlahu návesu na kolesami „zapasovalo“ osobné auto, alebo napríklad motocyklista. Platí to aj pre bočné partie takýchto prípojných vozidiel. V tomto prípade však išlo o akýsi podvalník staršej konštrukcie, na ktorý sa upevňujú prepravované predmety. No a ten mal len „vystrčenú“ zadnú časť, bez spomínanej zábrany.

Vodič auta, ktorý spomínaný incident zachytil hneď na križovatke riadenej policajtom upozornil ďalšieho, čo sa stalo pár metrov pred križovatkou. Môžeme dúfať, že sa dočkal rýchlo pomoci.
 

 

Toľko šťastia nemali dvaja motocyklisti, ktorí sa v „zápale jazdy“ zrazili tak nešťastne, že spadli zo svojich motoriek a ako vidno z prvých záberov, dosť nešťastne tak, že si poriadne narazili hlavy o asfalt cesty. Dlho sa nič nedialo a všetci prechádzali okolo štýlom – mňa sa to netýka, ja som nič nevidel. Až sa konečne po čas rozhýbala posádka staršieho SUV, zrejme na podnet ženskej časti posádky, ktorá začala „zachraňovať“ v prvom rade motorky a až potom ľudí. Nuž, iný kraj, iný mrav. Alebo žeby to bolo zrkadlo aj nášho správania, keď sa stane nehoda a treba pomôcť..?

Jozef Vydra
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo