2015-01-14 10:30:20
Lamborghini Gallardo s bicyklom
Lamborghini Gallardo s bicyklom

Štýlovosť, či zvrátenosť? Lamborghini s bicyklom „na zadku“

Vieme, že sa Lamborghini pred časom vydalo aj na dráhu výrobcu bicyklov, ale...

Vyrobiť špeciálnu sériu výnimočných prostriedkov s vlastným pohonom je niečo iné, ako nosiť bicykel na nosiči na „chrbáte“ modelu Lamborghini Gallardo. Možno už čakáte, že toto sa mohlo stať iba v Rusku, ale sklamem vás!

Tentoraz naozaj nejde o záznam z tejto krajiny, aj keď ďaleko od pravdy ste neboli (iba pekných pár tisíc kilometrov západnejšie...). Stalo sa to tentoraz v Číne. Ale tam to vlastne tiež až tak neprekvapí.

Prevážať bicykel na aute je zvláštne bez ohľadu na to, na akom aute je ich nosič upevnený. No na Gallarde to pôsobí ako päsť na oko. To je akoby ste si k vášmu smartfónu pribalili signálne zástavky, aké sa používali pri signalizácii napríklad na lodiach počas druhej svetovej vojny. Alebo si k špičkovému notebooku pribaliť písací stroj. Keď sa minie zásoba energie, môže sa to hodiť. Ale žeby sa majiteľovi tohto Lamborghini malo minúť palivo a on uvažuje v štýle krízového manažmentu – ako jazdiť potom?

Skôr sa zdá, že ide o človeka, ktorý preferuje bicykel ako životný štýl – čo zasa v Číne nie je až taká zvláštnosť. Ak ho chce niekam prepraviť, mal by použiť skôr nejaké kombi, či MPV. Ale možno je chudák naozaj veľmi chudobný a okrem Gallarda a bicykla mu už na to nezostalo dosť prostriedkov.

Objavili sa názory, že ísť niekam autom, aby sme tam mohli jazdiť na bicykli je niečo podobné, ako sa vyviezť niekam výťahom, aby sme mohli chodiť po schodoch... No, nie som zástancom takéhoto názoru, ale bicykel prilepený na „zadku“ Lamborghini Gallarda je predsa len zvláštne riešenie. Hoci najmä priaznivcom cyklistiky sa bude pozdávať a povzdychnú si, že bicykel už majú, teraz „už len“ to Gallardo...

Pozrime sa na to ale celkom triezvo: v Číne (a všeobecne v Ázii) nie je problém nájsť človeka, ktorý ako svoje druhé nohy používa bicykel. A zrejme sa s rozmachom ekonomiky v Číne nájde postupne viac zbohatlíkov, ktorí si podobnú kombináciu – fixáciu ešte na bicykel, ale už aj novinku v podobe drahého (možno nielen športového) auta „môžu dovoliť.“ Tak prečo by si to nedopriali? V Našich končinách by asi tie kombinácie boli trocha iné, alebo, žeby nie..?

Berte naše pripomienky (či výhrady) s nadhľadom a s rezervou. No aj tak si myslím, že namiesto štýlovosti ide predsa len o istý druh zvrátenosti. Ale ako sa vraví: proti gustu žiadny dišputát... alebo čo sa komu páči, nech si to má.

Poznámka: Aspoň v niečom je vodič Gallarda štýlový a jeho bicykel hrá farbami – nezvolil teda žiadnu sivú, nenápadnú myšku, ale pestré farby – páčia sa nám hlavne farebné ráfiky kolies...

Jozef Vydra
ZDROJ: autoblog.nl

Komentáre k článku


Stream naživo