2014-10-25 11:35:11
Flip s autom, alebo
Flip s autom, alebo premet v garáži

VIDEO: Skúšať vyhrať nad spustenou mrežou do garáží sa nevypláca

Komu nie je zhora dané, v lekárni rozum nekúpi... Tak sa dá okomentovať nezmyselné správanie istého Islanďana.

Svoj súkromný boj so spúšťacou mrežou drvivo prehral a obrátil pritom auto na strechu. Poučenie je teda viac než jasné: ak už sú verejné garáže zatvorené, radšej zaparkujte inde, nech už žijete kdekoľvek. Toto odporúčanie by sa už na prvý pohľad malo zdať samozrejmé, ale ako vidno, očividne to tak nie je.

Už ste si zrejme zvykli, že rôzne „kreatívne“ videá, hlavne s množstvom prekérnych situácií na cestách, či dychberúcich nehôd, alebo situácií keď sa niekto „sofistikovane“ snaží ubziknúť polícii, či preskočiť bariéru pred železničným priecestím, či čokoľvek podobné a vysoko nepravdepodobné, má na v našom magazíne takmer výhradne, či prevažne ruský pôvod. Výnimkou potvrdzujúcou pravidlo je video, nad ktorým doslova ostáva rozum stáť. Pochádza z Islandu a to z parkoviska pod vežou s pre naše uši netradičným názvom Höfðatorg.

Vodič Nissanu Primera sa snažil dostať okolo polnoci z podzemného parkoviska. Netušíme, aký bol jeho dôvod, no zrejme podľa predvedeného musel byť veľmi silný. Alebo niečo veľmi silné ovládalo vodiča, pretože ho od jeho úmyslu neodradila a nezastavila ani náhodou spúšťacia mreža. Už tu by sa to celé mohlo skončiť a bolo by to samo osebe pozoruhodné. No príbeh sa ani zďaleka nekončí, skôr sa len začína...

O čosi neskôr sa totiž ten istý človek (nazvať ho vodičom je totiž príliš odvážne..) snažil zacúvať cez mrežu – a tu už tak úspešný nebol! Ako sa mu to podarilo, tak sa mu to zadarilo, ale pri cúvaní najprv zranil zrejme svojho pomocníka a nakoniec mreža zdvihla zadok auta do vzduchu. Súc nepoučený z neúspechu skúšal to stála a znova – až sa to už-už skoro podarilo... No to už s autom urobil krásnu vertikálnu otočku – ale vychutnajte si to už sami,

Toto video pochádza z júla roku 2011, ale iba pred niekoľkými ho zverejnil Albert Omar Guðbrandsson, správca onoho parkovisko. „Nespočetnekrát po mne chceli, aby sme toto video zverejnili. Rozhodli sme sa to urobiť teraz po porade s právnikom,“uviedol pre islandské Visir News. „Nechceli sme tieto zábery zverejniť skôr, ale došli sme k záveru, že takéto video by verejnosť mala vidieť,“ dodal.

Hneď potom, ako sa zdivočený Nissan ocitol na streche, prišla polícia. Nikto síce nebol zranený, ale materiálne škody dosiahli asi päť miliónov islandských korún, teda kurzom z júla 2011 približne 26 430 €.

 

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo