2014-09-27 11:50:34
Ideálna križovatka
Ideálna križovatka? Neexistuje!

VIDEO: Ideálna križovatka, ako aj ideálna žena neexistuje! Alebo predsa?

Asi už každý zažil na vlastnej koži kruhový objazd. Nie je to ideálne riešenie, no lepšie nepoznáme.

Teda ak nemáme na mysli mimoúrovňovú križovatku, samozrejme. Lenže budovať nadjazdy je komplikované, nákladné a náročné na priestor. Takže zostávame radšej pri jednoduchšom plochom riešení.

A práve kruhový objazd je nepochybne skvelé riešenie. No ani ten nie je samospasiteľný, hoci je plynulejší, prehľadnejší. Pri správnom návrhu sa na ňom autá nepohybujú a nekrižujú kolmo. Aj napriek tomu sú nehody aj na tomto druhu križovatky.

Aké je riešenie? Hovorí sa, že najlepšou improvizáciou je dobre nacvičený výstup. Skupina, ktorá si hovorí Black Sheep pripravila filmovým trikom video, ktoré ukazuje ideálnu križovatku v divnom svetle - až pri tom mrazí. Podľa nich by práve takto mohla a mala vyzerať ideálna križovatka.

Ako sme už v nadpise skonštatovali, neexistuje nielen ideálna žena, ale ani ideálna križovatka. Teda ani na tejto nie je nič ideálne - okrem správneho načasovania, ktorého sú schopní buď magori, alebo absolútne presní vodiči, či najskôr dobre vycvičení kaskadéri, navyše bez pudu sebazáchovy a štipky strachu...

Keď si pozriete toto video, pochopíte, že bez použitia triku, hoci filmového, by nakrútiť takéto „orgie“ na križovatke by jednoducho nešlo. Veď niektoré autá, aj chodci a cyklisti sa míňajú doslova o chlp. V reálnom svete takéto čosi nie je možné, no na to, aby ste sa zabavili, alebo stŕpali hrôzou, aj tie dve minúty stačia viac, ako dosť...

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo