2014-08-26 04:00:00
Mike Newman nevidí, ale
Mike Newman nevidí, ale jazdí vyše 320 km/h

VIDEO: Slepý Brit pokoril rekord - v Nissane GT-R uháňal vyše 320 km/h

Niektorých vodičov nezastaví ani to, že nevidia. Za volantom prekonali seba samého a hranice predstaviteľného.

Hoci to na našich cestách neraz vyzerá tak, akoby po nich jazdili vodiči len so zvyškovými stopami zraku, dôkaz, ktorý predložil britský jazdec je z kategórie neuveriteľných. Je to dobre, keď nevidiaci ostatným „vytrel zrak!“ Dokonca druhý raz po sebe... Čo k tomu dodať? Jednoducho frajer.

O Mikovi Newmanovi ste už asi niečo počuli. Skúsil už všeličo, no päťdesiatdvaročný Brit v minulom roku zdolal rekord medzi slepými. Za volantom upraveného Porsche 911 vtedy totiž uháňal 300 kilometrovou rýchlosťou. Rekordy sú však na to, aby sa zdolávali a prekonávali. Mike to tentoraz potvrdil na celkom 100 percent.

Brit, ktorý stratil zrak sa totiž posadil pred niekoľkými dňami za volant upraveného, „troška výkonnejšieho“ auta - Nissanu GT-R s výkonom 882 kW (1200 k). Vybral sa s ním na 1,8 míle (2,9 kilometra) dlhú rovinku na letisku Elvington a prekonal rýchlosť 323 km/h. Meralo sa podľa pravidel pri prejazde smerom tam aj späť a výsledok 323,2 km/h je priemerom najlepších dosiahnutých rýchlostí v oboch smeroch.

 

No, čo poviete? Ani vám sa to nevidí? Verte, či nie, neviem si predstaviť aké to je: nevidieť a rútiť sa takto vpred... Ale Mike to dokázal. Fakt, žiadna haluz. Pozrite si ako dôkaz video:

Komentáre k článku


Stream naživo