2014-08-23 04:00:00
Ako dostať sedačku do
Ako dostať sedačku do Felicie?
Zdroj: Graeme Londgen

VIDEO: Pat a Mat „ládujú“ Feliciu. Myslia si, že je to sťahovák

So „šikovnými“ sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Dvoch animovaných panákov zvyknú prekonať svojim „myslením.“

A je celkom jedno, z ktorej krajiny pochádzajú, či sú to muži, alebo ženy. Prípadne kombinovaný pár. Tentoraz to je britská rodinka, ktorá chce vo Felicii previezť obrovský gauč. Dajme to ale všetko na pravú mieru: gauč je primeraný, iba otvor do kufra Felicie má konečné rozmery a nechce sa roztiahnuť... A ešte čosi: aj keď video vzniklo na britských ostrovoch, tá rodinka sa nám nezdá byť typicky britská. Nielen kvôli spôsobu, ako sa pokúšajú dostať náklad do auta, ale aj výzorom. Ide skôr o prisťahovalcov, alebo ich ďalšiu generáciu, ako klasických Ostrovanov. Dokonca nápadne pripomínajú istú skupinu... ale to nechajme už tak. Dôležitejšie je, čo a hlavne ako to robia, no nie?

Iste ste už aj vy niekedy potrebovali previezť niečo veľké v malom aute. Ak zle odhadnete, kam siahajú vaše možnosti, napríklad pri jednom neplánovanom nákupe, máte problém. Dá sa riešiť, veď väčšina ľudí myslí hlavou. Veď to poznáte: keď to nejde, tak to nejde... Existujú rôzne spôsoby, ako dostať veľký kus nábytku domov: buď ho prepraviť demontovaný, alebo ak sa to nedá takto, potom ho treba nechať odviezť väčším autom. Takže bežné myšlienkové postupy dokážu vyriešiť čokoľvek. My vám však ponúkame niečo, čo sa bežnému uvažovaniu vymyká.

Možno však dvojici (spočiatku trojici) krivdíme a iba sa manžel snažil vyhovieť „želaniu“, ktoré sa rovnalo príkazu manželky (alebo matky?) jednoducho odviezť hneď a zaraz novú sedačku. Takže v anglickom meste Shefield presne tento problém riešila jedna rodinka, ktorá asi tiež bude mať niekde v rámci rodokmeňa slávnu dvojicu. Pat a Mat by určite vymysleli niečo podobné: snaha dostať veľkú sedačku do malého otvoru Felicie je minimálne úsmevná. Nepomáha otočenie sedačky, ani zloženie vankúšov, ktoré s tým nemajú nič spoločné... Istá snaha sa objavila, keď sa muž po nejakom čase rozhodol telefonovať. Žeby priateľ na telefóne?

Zdroj: Graeme Londgen

Celú túto  úsmevnú sťahovacie akciu nakrúcal naproti bývajúci chlapík Graeme Londgen. Keď sa po pár minútach rozhodol, že celú akciu bude nakrúcať priamo pred domom a vypol kameru, aby sa dostal na ulicu, nastalo vyvrcholenie! No môžeme už len domýšľať, či prišiel ten zavolaný priateľ  na telefóne, alebo vari nákladné taxi. Lebo kým sa „kameraman“ stihol premiestniť, auto aj s rodinou bolo preč. Aj so sedačkou. Či sa im nakoniec podarilo dostať ju do auta, alebo to bol iba prelud, žiaľ nevieme. Možno pomohlo sklopenie nielen jedného, ale oboch zadných sedadiel (či skôr operadiel). Zo snímaného uhla záberu totiž nie je jasné, či práve ony prekážali sedačke, alebo bola fakt širšia, ako otvor.

P.S. Existuje ešte jedna možnosť, že sedačka „odcestovala“ na streche auta, lenže pre to by asi nemali britskí policajti pochopenie a skončilo by sa to mastnou pokutou. Takže ten taxík asi bol lacnejšou a elegantnejšou alternatívou. Ktovie...

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo