2014-08-21 11:24:00
Bager skladajú z auta
Bager skladajú z auta klasicky, alebo...
Zdroj: vivianplumbing.com.au

VIDEO: Klobúk dole – aj títo bagristi dostanú svoje rýpadlo na nákladné auto bez pomoci

Ideálna dovolenka pre Slováka? Aby bola čistá voda, jemný piesok a nepokazila sa miešačka.

Toto už síce dávno neplatí, ale mnohí Slováci dovolenkujú namiesto na Malte ešte stále fakt aj na malte. Či skôr s ňou... A práve preto napríklad stavba domu svojpomocou vyjde lacnejšie, ako si ho dať postaviť na kľúč.

Lenže časy kopania základov ručne sú už našťastie preč. Veď okrem veľkých bagrov dnes existuje aj menšia mechanizácia. Maličké rýpadielka sú ideálne na takúto prácu. Ako ich dopraviť na miesto? Nuž napríklad aj na prívese. Alebo na korbe nákladného auta. Fajn, dostať ich dole nie je až taký veľký problém (teda ako kedy a ako komu, ale pár poriadne hrubých fošní dokáže pomôcť). Ale ako ich dostať po skončení práce späť, ak nejde o príves, ale o korbu auta? To je otázka, priam Hamletovská.

Takže zavolať si ďalšiu mechanizáciu, vymýšľať všakovaké nájazdové rampy, či to skúsiť tiež „svojpomocne“ a vlastnými silami? Pred časom sme vám ukázali jedného šikovného bagristu, ktorý dokázal svoj bager naložiť práve bez pomoci. Páčilo sa vám to a preto sne hľadali ďalšie podobné pozoruhodné výkony A našli sme! Takže dnes vám ponúkame dve ďalšie videá z úplne rozdielnych oblastí – jedného „minimrňúsa“ z kategórie nakladačov, ktoré sú známe tým, že dokážu v rukách šikovného človeka dokonca aj „tancovať“ balet...

 

No a máme tu aj jeden obrovský exkavátor, ako volajú bagre v anglosasky hovoriacich krajinách, ktorý sa však na obrovský dumper nevyškriabal a svoj poresun v povrchovej bani zobral tiež tak trocha „povrchne“. Ale veď pozrite sa sami. No čo poviete, ktorý bol lepší? A prekonali video spred necelých dvoch týždňov?

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo