2014-07-22 14:15:00
Fiat - talianski susedia
Fiat - talianski susedia v Amerike
Zdroj: Fiat

Akí sme rozdielni a pritom podobní – rozdiely medzi obyvateľmi Európy a USA

Grgať po jedle je niekde absolútne neprípustné, inde bez toho nepochválite jedlo a urazíte hostiteľa.

Počas leta, keďže je obdobie dovoleniek a výletov za hranice všedných dní, spoznávame viac iné krajiny, iné mravy, celkom iných ľudí. Občas človeka poteší, keď nájde niečo, na čom sa dá zasmiať a uvedomiť, že napriek rozdielom sme si v mnohých situáciách veľmi blízki. Teda až na pár vecí, ktoré vyplývajú z histórie, výchovy, či rôznych tabu, kde môžu byť rozdiely až nezmieriteľné. Každá kultúra má tie svoje. Ale nebudeme teraz suplovať Dromedára, ktorý je samostatným magazínom o cestovaní, alebo riešiť nejaké cestovateľské príručky, ktoré nájdete práve tam.

Našli sme súbor niekoľkých videí, ktoré zobrazujú multikulturálne, ale pritom veľmi roztomilé rozdiely medzi národmi. Ide o celkom podarené reklamné spoty na Fiat 500L. Fiat všeobecne berie svoje reklamy s nadhľadom a humorom, aj keď občas prestrelí. Neraz svoje reklamy posúva až do kategórie krátkych filmov. No ani jedno z toho nie je tento prípad a Fiat 500L dokonca ani nie je v prvom pláne. Nemusíte sa obávať ničoho gýčového, ako sú prejazdy auta niekde na pobreží, či lesom.

Tentoraz Fiat pripravil päť krátkych videí. Predstavuje spoločne s Fiatom 500L v pozadí jedno celkom obyčajné americké predmestie, na ktoré sa prisťahujú talianski manželia. Dopredu upozorňujem, že sú pre domácich neobyčajní, lebo sú takí... európski. O amerických predmestiach možno povedať všeličo. Zvyčajne bývajú nudné, dalo by sa povedať, že občas aj také „sedlácke“ a neraz ani ich obyvatelia nebývajú iní. Svieži vietor, ktorý priniesli noví a navyše krásni talianski susedia je niečo, čo sa v týchto končinách bežne nevidí. Aj preto, alebo práve preto sa môžete tešiť na krásne nedorozumenia pri taliansko-anglickej konverzácii, ale tiež pri zvláštnej reakcii na veľkosť šálky talianskej kávy a ďalšie chichotavé potmehúdstva.

Nuž, nás v redakcii to naozaj potešilo a pobavilo. Séria milých reklám na Fiat 500L, v ktorých vlastne ani nie je priamo hlavným prvkom, je predovšetkým veľmi úsmevnou ukážkou talianskej a americkej nátury. Je na vás, ku ktorej strane sa pridáte, nás pobavila najviac asi tá časť s kávou. Možno si vyberiete svojho ešte lepšieho favorita. Napríklad výprask za loptu kopnutú do Fiatu..? No, už nebudeme rušiť, pozerajte:

 

 

 

 

Jozef Vydra
ZDROJ: funnyordie.com

Komentáre k článku


Stream naživo