2014-05-13 13:18:19
Mercedes E500 v rukách
Mercedes E500 v rukách ozajstného driftera
Zdroj: fbider.com

Čo sa stane, keď dostane Mercedes do ruky absolútny šialenec...

Asi nemusíme nikoho presviedčať, že sa na ruských cestách dejú veci, ktoré našinec dobre nechápe...

Je to fakt, ktorý my asi ťažko zmeníme. No občas sa nad podaktorými výčinmi doslova zastaví rozum. Mohli by ste totiž na tamojších cestách stretnúť pekného blbca, ktorý si istotne namýšľa, že je minimálne tak dobrý, ako svetoznámy Ken Block, ktorý okrem automobilových súťaží poriadne ovláda svoje auto aj v drifte.

Lenže tento miestny „macho“ má do jeho vlastností aspoň tak ďaleko, koľko mu chýba do zdravého rozumu. Ak mu vôbec ešte nejaký zostal. Lebo to, čo predvádza na akejsi zaprášenej ulici dáva iba dôvod nad krútením hlavou nad toľkým „umením“, ktoré má do ozajstného majstrovstva za volantom ďaleko-preďaleko.

No a teraz si predstavte, že sa tento „expert“ bez mozgu preháňa na silnom, krásnom a klasickom Mercedese E 500, ktorému dáva poriadne zabrať. Až tak, že vzhľadom na svoje takmer nulové umenie ho trápi natoľko, že sa na to ťažko pozerá. Keby len to – navyše veľmi výrazne ohrozuje všetkých vodičov v okolí, lebo svoju (ne)schopnosť predvádza počas plnej premávky!

Neostáva nič iné, len tŕpnuť, ako sa to skončí – nielen pre predvádzanie sa v najnevhodnejší čas, ale aj pre nebezpečenstvo, ktoré z toho vyplýva. No a navyše, kto cíti aj s autami, musí nielen tŕpnuť, ale aj trpieť, alebo toto hranaté auto si zaslúži naozaj dobrého vodiča, ktorý z neho bude vedieť dostať jej surovú silu.

Mercedes-Benz E 500 totiž doslova predbehol svoju dobu. Vyrábal sa v rokoch 1990 až 1995 v továrni automobilky Porsche, ktorá sa podieľala na jeho vývoji. Auto bolo svojho času najväčším konkurentom modelu BMW M5 (E34), pod kapotou malo benzínový V8 motor s výkonom 240 kW (328 k), ktorý ho dokázal katapultovať z 0 na 100 km/h za 5,3 sekundy.

Jozef Vydra
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo