2014-03-09 06:05:00
Lamborghini Huracan
Lamborghini Huracan uháňa, aby ušlo pred hurikánom, podarí sa mu to?
Zdroj: Lamborghini

VIDEO: Je Lamborghini Huracán naozaj rýchlejšie ako ozajstný hurikán?

Promo a propagácia najnovšieho prírastku značky s býkom v znaku naberá „na otáčkach.“

Nové „Lambo“ sa na novom videu automobilky prezentuje celkom v štýle filmov z Hollywoodu. Desaťvalcový rýchlik na ňom musí odviezť svojho vodiča na letisko z mesta, na ktoré sa rúti skutočný hurikán.

Taliani sa zrejme vzhliadli v americkej filmovej produkcii, keď vystavali krátky filmový príbeh inšpirovaný Hollywoodskych trhákoch.  Najprv tu bol prvý trailer, ktorý naznačoval všeličo, ale nedával odpoveď na nič... Nevedelo sa, kto je tajomný muž na necelú minútu trvajúcich záberoch. Je to tajný agent? Alebo „iba“ muž, ktorý zmeškal svoje rande a snaží sa teraz dohnať čas? Ani v jednom prípade však oranžové Lamborghini LP 610-4 nie je veľmi auto, v ktorom by ste sa mohli schovať pred zrakom ostatných. Vlastne no a čo?! Veď aj James Bond jazdí v málo prehliadnuteľných autách, no nie?

Skôr ako budeme pokračovať, teda najprv malá ochutnávka v podobe krátkeho traileru, ktorý odkazoval na oficiálne predstavenie novinky na ženevskom autosalóne. Po ňom sa dalo tušiť, že sa Lamborghini po minuloročných virálnych videách chystá na ďalšie filmové vystúpenie nového „Hurikánu“.

A teraz hor sa k očakávaným ďalším prekvapeniam: Nový filmový spot ušili naozaj celkom presne priamo na telo desaťvalcovému kupé. Auto v ňom totiž dokazuje, že je naozaj tak rýchle, že dokáže ujsť pred búrkou. No, o tom  sa dá vždy polemizovať, ale svaly na to Huracán má. Jeho zrýchlenie z nuly na stovku je za 3,2 sekundy, na 200 km/h to zvládne za 9,9 sekundy. Bodaj by aj nie, keď ho poháňa upravený atmosférický vidlicový desaťvalcový motor V10  z končiaceho Gallarda s objemom 5,2 litra. Má výkon 448 kW (610 k) a 560 Nm, ktoré na kolesá prenáša sedemstupňová dvojspojková prevodovka, ktorá pre zmenu pochádza z modernizovaného Audi R8. V normálnom režime s rozdelením 30 percent výkonu vpredu a 70 vzadu. No ak je treba, ide na prednú nápravu aj 50 %, ale na druhej strane zasa až 100 % na zadnú nápravu - podľa aktuálnej situácie.

Zdroj: Lamborghini

V záberoch nie je núdza o „dramatické“ situácie, keď treba krotiť množstvo výkonu, ktoré dostávajú auto do efektných, ale nie celkom účelných (ba dokonca až celkom neznyselných)  driftov. Nuž ale, inšpiráciu sme už prezradili, tak čomu sa ešte čudujeme? Aby sme to však „nezabili“ aj my tvrdením, že je to brak: Naopak! Na video aj na auto sa veľmi dobre pozerá a vieme si predstaviť, ako si video vychutnáte pred dobrým nedeľným obedom – alebo po ňom. Hoci nás môže mrzieť asi iba to, že Lamborghini neponúklo zábery z jazdy po niektorom zo známych okruhov a so schopným vodičom za volantom. Ale ktovie, možno sa dočkáme aj takého niečoho...

Jozef Vydra
ZDROJ: Lamborghini

Komentáre k článku


Stream naživo