2014-04-20 09:41:20
Mandarínčina na boku monopostu
Mandarínčina na boku monopostu Lotus F1 teamu
Zdroj: lotus f1 team

Počas Veľkej ceny Číny neprekvapí „rozsypaný čaj“ aj na monopostoch

Dnes ráno odštartovali štvrté preteky 2014 FIA Formula 1 v čínskom Šanghaji.

Momentálna dominancia Mercedesa robí vrásky na čele konkurencii a hlavne tímy, ktoré používajú motory Renault doteraz mali problémy. No zdá sa, že sa výkonové manko podarilo čiastočne eliminovať.

Lotus F1 Team spolu s Renaultom sa rozhodli špeciálne na tieto preteky pozmeniť vizuál formulí, ktoré pilotujú Romain Grosjean a Pastor Maldonado.

Názov značky Renault, ktorý tímu Lotus F1 Team poskytuje hybridný motor V6 - Energy F1 2014 – bude na formuli napísaný aj v mandarínčine… 雷诺

Rok 2014 je dôležitým pre Renault v Číne, kedže sa automobilka dohodla s partnerom Dong-Feng na produkcii automobilov značky Renault v Číne. Renault má výrazné skúsenosti v motoršporte a je aktívnym vo Formuli 1 už viac ako 35 rokov. Preto sme využili moment tejto Grand Prix a vyslali sme malý pozdrav našim čínskym priateľom, zamestnancom a partnerom. To je hlavný dôvod, prečo sme sa spolu s Lotus F1 Team rozhodli prezentovať meno značky Renault v čínštine na bokoch formulí počas pretekov v Šanghaji.” Toľko stanovisko Michaela van der Sande, Senior viceprezidenta marketingu Renaultu.

Renault podpísal dohodu o joint venture so spoločnosťou Dong-Feng Motors koncom roku 2013, čím vznikla spoločnosť Dong-Feng Renault Automotive Company (DRAC). Prvé automobily zrodené z tejto spolupráce by sa mali dostať do predaja v roku 2016.

No a teraz, ak máte možnosť a doteraz ste si nezapli televízor, sledujte Veľkú cenu Číny, je to hlavne v strednej časti štartovného poľa dosť zaujímavé.

Jozef Vydra
ZDROJ: Renault Motorsport

Komentáre k článku


Stream naživo