2014-03-15 06:45:00
Kto z koho? Monopost
Kto z koho? Monopost F1, alebo námorná stíhačka s dvoma motormi?
Zdroj: redbullracing.com

Red Bull Formule 1 sa v Austrálii porovnával s vojenskou stíhačkou

Zajtra sa začína tohtoročný kolotoč pretekov formule 1 v austrálskom Melbourne. Prípravy vrcholia.

Red Bull sa pred štartom prvých pretekov už predstavil v Austrálii v rámci reklamnej akcie, kde si to „rozdal“ na letisku so stíhačkou Austrálskeho kráľovského letectva (RAAF) F/A-18 Hornet.

Silu svojich strojov pri tejto zaujímavej adrenalínovej akcii predviedli nový jazdec stajne Red Bull Racing Daniel Ricciardo a poručík RAAF - Michael Keightley. Daniel pritom jazdil na minuloročnom type RB 9, tohtoročnú novinku použiť nemohol.

Monopost RB 10 mal na predsezónnych testoch veľké problémy, najmä so spoľahlivosťou motorov Renault. Po dvoch včerajších tréningoch to však vyzeralo, že problémy sú preč a Red Bull sa hlási o svoje miesto medzi najlepšími. Dnešný tretí voľný tréning však nádeje vymazal a Seabstian Vettel hlásil, že auto vôbec nezrýchľuje... Ako je to naozaj, ukáže až dnešná kvalifikácia a nedeľné preteky (od 07:00 nášho času).

Ak chcet nazrieť do technologického zázemia jedného tímu, prečítajte si zaujímavý článok.

Zdroj: redbullracing.com
Zdroj: redbullracing.com

"Najšialenejšie z celej akcie bolo, keď som sa pozrel do spätných zrkadiel a videl som tam mohutného Horneta. Som totiž zvyknutý za sebou len na iné vozidlá Formule 1. No, bolo to teda poriadne surrealistické a cítil som čistú silu jeho motorov. Keď ma predbiehal, iba som dúfal, aby ma nesfúkol z dráhy!" ceril zuby na svoje auto po zážitku Daniel Ricciardo.

Zdroj: redbullracing.com
Zdroj: redbullracing.com

S Red Bullom ho čakajú v nedeľu po prestupe zo stajne Toro Rosso („béčkového“, či záložného tímu Red Bull) prvé preteky po boku štvornásobného majstra sveta Sebastiana Vettela: "Nemôžem sa dočkať, až sa dostanem na trať. Mať svoje domáce preteky je skvelé a Albert Park patrí k mojim piatim najobľúbenejším okruhom," dodal Daniel.

Aj Michael Keightley, pilot stíhačky F/A-18 Hornet si prišiel na miestnej leteckej základni tiež na svoje: "Príležitosť stretnúť sa s Danom bola skvelá. Bolo to zaujímavé, porozprávať sa o podobných veciach v našej práci, ktorá zahŕňa drinu a náročný tréning, aby sme vôbec mohli vykonávať túto robotu."

Jozef Vydra
ZDROJ: redbullracing.com

Komentáre k článku


Stream naživo